Aeropuerto de Malaga-Costa del Sol

Het vliegveld Aeropuerto de Malaga-Costa del Sol ligt op ongeveer 5 kilometer ten noorden van de stad Torremolinos en 10 kilometer ten zuidwesten van Malaga aan de Costa Blanca. Ook Fuengirola is niet ver weg. Het is een belangrijke luchthaven voor de regio Costa del Sol met in 2015 ruim 14 miljoen passagiers. De luchthavencode (IATA) van Malaga Airport is AGP.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur en 50 minuten
Afstand tot centrum stad: 10 km

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Aeropuerto de Malaga-Costa del Sol:

Bestemmingen vanaf Aeropuerto de Malaga-Costa del Sol:

Malaga

Met de bus ben je in 25 minuten in het centrum van Malaga. De buslijn heet Express Aeropuerto (EMT, lijn A) en vertrekt iedere 30 minuten voor Terminal 3. De eindhalte van deze lijn is bij Plaza del General Torrijos in het centrum van Malaga, een van de tussenstops wordt gemaakt bij het Maria Zambrano treinstation. Een ticket kost € 3,00 per persoon en is verkrijgbaar bij de buschauffeur. Een taxi naar Malaga centrum kost ongeveer 25 euro.

De snelste en goedkoopste manier om in Malaga te komen is de trein (lijn C1). Het ondergrondse treinstation vind je in de aankomsthal van Terminal 3. De trein vertrekt iedere 20 minuten en de rit duurt 8 minuten (station Maria Zambrano) of 12 minuten (station Centro Alameda). Tickets koop je bij de ticketautomaten en kosten € 1,80 per persoon. Andere badplaatsen aan de Costa del Sol als Torremolinos en Fuengirola zijn ook bereikbaar met lijn C1.

Uiteraard kun je op het vliegveld van Malaga ook een auto huren bij diverse autoverhuur bedrijven.