Malaga, Spanje

malaga-1Málaga-cosmopolita – de stad zonder winter, de zoete moscatel wijn, de blauwe zee, de witte dorpen en van Picasso. Malaga is de hoofdstad van de Costa del Sol en ligt in het uiterste zuiden van Spanje aan de Middellandse zee. Dankzij de beschutte ligging achter de bergen en de invloed van de zee geniet Malaga het gehele jaar door van een zeer aangenaam klimaat.

Van oudsher staat Malaga bekend als levendige havenplaats met vele bootverbindingen naar onder andere Tanger (Marokko) en de Canarische eilanden. De recentelijk gerenoveerde haven wordt ook bezocht door grote cruiseschepen uit de hele wereld.

Niet alleen het klimaat maakt dat Málaga een paradijs op aarde is. Het kent een boeiende geschiedenis die teruggaat tot de Feniciërs en de Carthagers. Hierna werd Malaga Romeins, Visigotisch, Moors-Arabisch om uiteindelijk in 1487 in handen van de Christenen te vallen. Bezienswaardigheden zoals het Teatro Romano en het Alcazaba illustreren deze lange historie.

Malaga´s ligging aan de toeristische Costa del Sol maakt dat het bij uitstek geschikt is om de bekende havenplaatsen zoals Nerja, Estepona en Marbella te bezoeken. Behalve de kustplaatsen aan de ene kant, liggen er in de bergen mooie witte dorpjes en zijn er belangrijke natuurparken zoals het Parque Natural de los Montes de Malaga en het Parque Natural de la Sierra de las Nieves. Ook golfliefhebbers zijn in Malaga op het goede adres, er is een scala aan golf-resorts te vinden.

Malaga in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Luchthavens bij Malaga

 • Aeropuerto de Malaga-Costa del Sol

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur en 50 minuten
  Afstand tot centrum stad: 10 km

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Met de bus ben je in 25 minuten in het centrum van Malaga. De buslijn heet Express Aeropuerto (EMT, lijn A) en vertrekt iedere 30 minuten voor Terminal 3. De eindhalte van deze lijn is bij Plaza del General Torrijos in het centrum van Malaga, een van de tussenstops wordt gemaakt bij het Maria Zambrano treinstation. Een ticket kost € 3,00 per persoon en is verkrijgbaar bij de buschauffeur. Een taxi naar Malaga centrum kost ongeveer 25 euro.

Reisperiode & klimaat

De beste reisperiode voor Malaga is van mei tot en met september. Het zeer milde mediterrane klimaat zorgt in deze periode voor veel zonnige dagen vol zon. Regenbuien hebben dan amper de kans om Malaga te bereiken. In de winter is het net iets te koel om als echte winterzonbestemming te dienen. Het is dan wel prima weer om lekker te overwinteren in Malaga.

Weersverwachting voor Malaga

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Malaga kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Malaga kun je terecht op de volgende websites:
5x zien en doen in Malaga
Malaga voor beginners
Malaga tips
Malaga bezienswaardigheden top 10
Malaga in 24 foto’s
bijzondere plaatsen in Malaga
waar overnachten in Malaga