Gratis & goedkoop in Malaga

In Malaga kun je zonder veel geld uit te geven prima je dag door komen! De Spaanse tapa-cultuur, het Malageense strand en het heerlijke klimaat zijn namelijk al factoren die het leven hier aangenaam maken en ‘bijna’ niks kosten. Enkele suggesties:

Drankje op het dakterras
Een goedkope romantische tip is een kopje koffie of een drankje drinken op het terras van Hotel Palace Malaga. Je hebt er een fantastisch uitzicht over de stad en de zee. Het is makkelijk te vinden, in hartje centrum naast de kathedraal.

IJsje op het strand
Lekker relaxen aan het strand? Neem dan bus 11 of loop langs het strand naar Pedregalejo. De bus stopt aan het Paseo del Parque en brengt je binnen een paar minuten naar de gezellige boulevard. Bestel een ijsje bij bijvoorbeeld ‘Heladería Lauri’, de ijssmaak ‘Malaga’ is uiteraard heel toepasselijk, met rozijnen. Je kunt hier ook lekker zonnebaden dus vergeet je badkleding niet.

Strandwandeling el Palo
El Palo is een gezellig vissersdorp aan het strand ten oosten van Malaga. Hier kun je prima wandelen, joggen, fietsen of voetballen. Bovendien zijn er genoeg restaurantjes waar je van een koud biertje met een gebakken visje kunt genieten (Tip: probeer sardientjes aan het spit, de ‘espetos de sardinas’). Je komt hier met buslijn 11 vanuit het centrum van Malaga.

Flaneren op ‘Paseo del Parque’
Deze centraal gelegen, leuke wandelpromenade met uitzicht op de haven werd gesticht ter gelegenheid van de 500ste herdenking van de ontdekking van Amerika. Neem plaats op een van de vele romantische bankjes en geniet van wel meer dan 300 subtropische en tropische planten en bomen. Nog een tip voor de zaterdagochtend want dan vieren ze hier ‘Verdial’, een feest van muziek, zang en dans.

Koffie bij Café Central
Café Central is de beroemdste koffiezaak van Malaga. Het ligt midden in het centrum aan het Plaza de la Constitución en de soorten kopjes koffie staan er op de muur beschreven. Het is een echte aanrader als je even wilt bijkomen in de binnenstad. Tip: lekker voor bij de koffie zijn de bekende Spaanse ‘churros’, gefrituurde stengels die smaken naar donut. Dip deze net als de Spanjaarden in warme cholocade of in suiker….

Live Flamenco muziek
Niet veel toeristen kennen het Flamenco museum van Malaga en weten ook niet dat er op vrijdagmiddag vaak live flamenco wordt gespeeld. De entree is gratis en zo beleef je Malaga op en top. Informeer voordat je gaat wel even of er iets gepland staat.

Museo de Arte Flamenco de la Pena Juan Breva
Calle Ramon Franquelo 4