Winkelen in Malaga

Malaga heeft mooie modewinkels en bovenal veel schoenenzaken. Het levendige winkelgebied van Malaga concentreert zich rond de Calle Marques de Larios dat tegenwoordig een autovrije luxe winkelpromenade is. Let wel op de openingstijden want de meeste lokale zaken sluiten van 14.00 tot 17.00 uur, gelukkig hebben de grote ketens openingstijden van 10.00 tot 21.30 uur.

Calle Marques de Larios
Deze statige hoofdstraat telt vele traditionele maar ook bekende internationale modehuizen zoals o.a. Mango, Intimissimi en Massimo Dutti. Er zijn gezellige barretjes, koffie- en ijszaken die vaak vol zitten.

Plaza de la Constitución
Als je Calle Larios doorloopt kom je op het gezellige en interessante Plaza de la Constitución, hier heb je in één van de mooie panden, een Nespresso winkel en de beroemde koffiebar Café Central. Er worden vaak festivals georganiseerd en tijdens de heilige paasweek komen er vele processies voorbij. Gezellig in het weekend als er veel  kunstenaars en artiesten zijn.

Winkelcentrum Larios Centro
Het Larios Centro is een groot overdekt winkelcentrum met een supermarkt. Er zijn diverse restaurantjes en een bioscoop.

Larios Centro Comercial
Avenida Aurora, 25

Winkelcentrum Vialia Malaga
Vialia Malaga is gelegen naast het Renfe bus- en treinstation en er zijn behalve een bioscoop vele winkels en restaurantjes. Heel handig dus als je nog wat nodig hebt voordat je de bus instapt…

Vialia Shopping Centre
Paseo de los Tilos, s/n 

Markten
Markt ‘Rastro de Malaga’

Zoals in vele Spaanse dorpen en steden kent ook Malaga een markt in het weekend. Hij  wordt elke zondag gehouden van 08.00 tot 15.00 uur en met zo´n 352 kramen is het de grootste van de stad. Behalve kleding, schoenen, accessoires en kado-artikelen zijn er ook groente- en fruitkramen, bloemen en planten. Het leuke van de markt is dat je vooral de ‘lokale bevolking’ tegenkomt en uiteraard ‘leuke koopjes op de kop kunt tikken.’

Cortijo de Torres (Feria terrein)

Versmarkt: Mercado Central
De ‘Mercado central de Atarazanas’ ofwel de versmarkt van Malaga is gelegen in de binnenstad. De overdekte markt werd gebouwd in de 19e eeuw bovenop een Moorse scheepswerf waarvan nu alleen nog één marmeren hoefijzervormige poort overeind staat. Het aanbod aan vlees, vis- en zeevruchten, groente en fruit is groot en je kunt hier prima terecht voor een lekker appeltje tegen de dorst. Gezellig!

Calles de las Atarazanas