Vervoer in Malaga

In Malaga functioneert de stadsbus prima. Er is geen metro of tram dus die keus hoef je niet te maken. Ben je met de auto dan zijn er voldoende parkeerplaatsen in de binnenstad. Wil je echter naar het strand, laat dan je auto staan want aan de boulevard is vaak geen plek meer vrij. Buslijn nummer 11, te voet of per fiets zijn dan goede alternatieven.

Huur een fiets
Niks is fijner dan in de Malageense zon langs de boulevard te fietsen en bovendien heb je geen last van verkeersproblemen of parkeerplaastsen zoeken. Tegenwoordig bieden vele verhuurbedrijven ook fietstours aan zoals bijvoorbeeld een wijn en tapa biketour of panorama biketour. Een bekend verhuurbedrijf is Bajabikes, informeer naar de prijzen via bajabikes.eu

Motor huren
Spanje is een motorland en een motor in Malaga en omgeving is zo gek nog niet want je kunt er makkelijk de bergen mee omhoog rijden en je verplaatst je heel snel. Een ritje met de motor naar bijvoorbeeld het mooie Nerja is een hele ervaring.

Toch liever een auto
Uiteraard is een auto handig als je wat meer hoeken van de provincie van Malaga of Andalusië wilt zien. Er zijn vele autoverhuurbedrijven zowel in het centrum als op het vliegveld.

De trein: Renfe
De spoorwegen van Spanje zijn in handen van Renfe. Je hebt Renfe ‘media distancia’ die je door heel Andalusië rijdt en Renfe ‘cercanías’, de lokale treinen die je naar enkele dorpen van de Costa del Sol of naar het vliegveld brengen. Kijk op de website van Renfe, want lang niet alle plaatsen hebben een station. Een tip is een dagje uit naar Torremolinos of Benalmadena. Wil je iets verder weg, dan is Sevilla een goede optie.

Treinstation Malaga -María Zambrano
Explanada de la Estación, s/n

Bus
Het busstation van Malaga ligt op loopafstand van het treinstation María Zambrano, en je kunt met de provinciale bussen alle dorpen en steden bereiken. Let er echter wel op dat het busvervoer in handen is van meerdere bedrijven die allemaal andere routes aanbieden maar wel vertrekken en aankomen op hetzelfde busstation. Voor meer informatie kijk je op de website van het busvervoer in Malaga.