Eten en drinken in Malaga

Wie in Malaga is moet haar specialiteiten als ‘pescaito frito’ (gebakken vis) en ‘camperos’ (warme belegde broodjes) zeker proberen, hier staat Malaga namelijk om bekend. Daarnaast, als je er in de zomer bent, proef dan de koude amandelensoep met knoflook en broodkruimels (ajoblanco). Ook een ‘must’ is de heerlijke moscatel wijn.

Ga lekker uit eten in het centrum of bij de haven, of tapas eten op het strand – in Malaga is keuze genoeg uit goede restaurants!

El Chinitas
El Chinitas ligt midden in het centrum en is een bekend restaurant in Malaga. Hier eten is een aanrader vanwege de goede service en de interessante fusie tussen de Mediterraanse en Malageense gerechten. Er hangt in dit mooie lokaal een gezellige, typisch Spaanse sfeer.

El Chinitas 
Calle de Moreno Monroy, 4
€€

El Tintero op het strand
El Tintero is een bekend en authentiek restaurant aan het strand in El Palo. Het is overigens niet een ‘gewone’ eetgelegenheid. Hier loopt de bediening met borden verse vis, gefrituurde calamares, sardines, paella etc. rond en als je iets wilt dan steek je je hand op. Het is niet de plek om naar toe te gaan als je rustig wilt eten, het is er namelijk luidruchtig. De prijzen zijn goed vooral als je met een groep uit eten gaat, elk bord kost rond de 7,50 euro behalve de kreeft. Je kunt ook salade en brood bestellen. Het leuke van El Tintero is de Spaanse drukte en gezelligheid.

Restaurantes El Tintero
Playa del Dedo, s/n, El Palo (Malaga)
€€

Eet een ‘campero’ bij Mafalda
Een campero is een warm broodje met heerlijke saus en kip of vlees, tomaat en andere ingrediënten naar keuze. Het is typisch Malageens en ‘Mafalda’ staat in Malaga bekend als één van de beste campero restaurantjes. Verwacht niet teveel want het is een klein eetlokaal, de ligging is echter prima, vlak aan zee in de wijk Pedregalejo.

Mafalda
Paseo Maritimo El Pedregal

Bodega El Pimpi
El Pimpi staat symbool voor Malaga, in deze bar-bodega moet je dus eigenlijk geweest zijn… Jongeren maar ook flamenco-artiesten, politici en andere belangrijke persoonlijkheden flaneren hier graag. Op de vele wijnvaten zie je hun handtekeningen en het pand hangt vol met foto´s. De zalen in El Pimpi zijn mooi gedecoreerd en maken dat het een typisch Andalusische karakter heeft. Er zijn ook activiteiten, zo heb je bijvoorbeeld op maandag ‘culturele avond’.

Bodega Bar El Pimpi
Calle Granada, 62 y Jardines Alcazabilla
€€

Bodega antigua Casa de Guardia
Deze bodega staat bekend om haar zoete en droge wijn, Moscatel en Pedro Jiménez die al sinds 1840 op traditionele wijze wordt gecultiveerd in de ‘Montes de Malaga’, de bergen van Malaga. Bestel hier bijvoorbeeld een Moscatel wijntje met een tapa, niet duur, typisch Malageens en heel gezellig.

Antigua Casa de Guardia
Alameda Principal 18
€€

Restaurante El Jardin
El Jardin betekent de tuin en vandaar ook dat je dit restaurant kunt vinden in het parkje rondom de kathedraal in de binnenstad. Het is gespecialiseerd in de Andalusische keuken, zo heb je er de ‘sopa de picadillo’ een heerlijk luchtig soepje om mee te starten. De decoratie uit de 19e eeuw is uitnodigend en in het weekend zijn er vaak muzikale optredens; piano, flamenco en tango.

Restaurante El Jardin
Calle del Císter, 4
€€