Vienna International Airport

Vienna International Airport, ook wel aangeduid als Wenen Airport of Flughafen Wien-Schwechat, is het internationale vliegveld van de Oostenrijkse stad Wenen. De moderne luchthaven heeft een groot aantal verbindingen met Europese, Aziatische en Amerikaanse bestemmingen. Voor de nationale luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines is Vienna International Airport de thuisbasis. Behalve met onze eigen KLM of Transavia kun je dus ook met Austrian Airlines naar Wenen vliegen.
Op jaarbasis maken er zo’n 20 tot 25 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. De vliegtuigen (inclusief megajumbo Airbus A-380) kunnen gebruik maken van twee landingsbanen die lengtes hebben van respectievelijk 3500 en 3600 meter. De IATA-code voor Vienna International Airport is VIE.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 40 minuten
Afstand tot centrum stad: 18 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Vienna International Airport:

KLM
KLM

Bestemmingen vanaf Vienna International Airport:

Wenen

De beste prijs/kwaliteitverhouding heb je als je met de Coty Airport Train naar het centrum van Wenen reist. Je staat dan in slechts 16 minuten in het hartje van Wenen. Goedkoper is met de bus of metro, maar dan heb je wel een langere reistijd. Met de taxi kun je je direct af laten zetten op je eindbestemming in Wenen. Reken voor een taxirit gemiddeld op 32 tot 48 euro per enkele reis.