Wenen, Oostenrijk

In Oostenrijk zijn behalve bergen, uitgestrekte meren en een overweldigende natuur ook een aantal bijzonder leuke dorpen en steden te bezoeken. De charmante hoofdstad Wenen is hier een uitstekend voorbeeld van. De stad is gevuld met prachtige historische bezienswaardigheden die bekend zijn als Unesco werelderfgoederen. Daarnaast heeft Wenen ook heel wat creativiteit te bieden. Met name rondom de kunstenaarswijk Freihausviertal kom je ogen te kort. Deze broedplaats van kunstenaars en andere creatievelingen hebben van dit stadsdeel nabij de Naschmarkt een fascinerende plek gemaakt.

In de politiek en culturele hoofdstad Wenen kun je behalve cultuur en kunst ook nog eens fantastisch winkelen en heerlijk eten. De stad kent ondertussen veel hippe eetgelegenheden en plaatsen waar de meest lekkere authentieke recepten op het menu staan. De theaters van de stad vervullen nog altijd een belangrijke sociale functie. In de Weense Staatsopera kun je genieten van één van de vele stukken die in dit theater worden voorgedragen. Want ook hierin is Wenen groots. Wenen is de geboortestad van bijvoorbeeld componisten Franz Peter Schubert, Johann Strauss jr. en sr. en Joseph Franz Wagner. En in de geschiedenis kom je namen tegen als Marie Antoinette, keizer Frans Jozef I en zijn Sissi. De geschiedenis rondom deze personen zijn nog duidelijk zichtbaar in de stad Wenen. Het paleis van Sissi heeft dan ook dagelijks een stroom met bezoekers voor de deur staan.
Wenen is volgens ons dan ook vooral een stad waar een gezellig historisch stadscentrum gecombineerd wordt met het moderne leven van nu.

Wenen in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Wenen

Op Vienna International Airport:

KLM
KLM

Luchthavens bij Wenen

 • Vienna International Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 40 minuten
  Afstand tot centrum stad: 18 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  De beste prijs/kwaliteitverhouding heb je als je met de Coty Airport Train naar het centrum van Wenen reist. Je staat dan in slechts 16 minuten in het hartje van Wenen. Goedkoper is met de bus of metro, maar dan heb je wel een langere reistijd. Met de taxi kun je je direct af laten zetten op je eindbestemming in Wenen. Reken voor een taxirit gemiddeld op 32 tot 48 euro per enkele reis.

Het klimaat van Wenen wordt omschreven als gematigd landklimaat. Het weer is er vaak een stuk milder dan de hoger gelegen gebieden binnen Oostenrijk. Tijdens de zomermaanden worden er gemakkelijk temperaturen bereikt tussen de 25 en 30 graden en in de winter zakt hij soms net even onder nul. In de zomer kan de temperatuur natuurlijk gemakkelijk uitschieten naar hogere gemiddelde waardes. Het is daarom aan te bevelen om je kleding hierop aan te passen. Ook is dit de periode waarin de meeste neerslag voorkomt. Een paraplu is dan geen overbodige luxe. Voor een uitgebreid klimaat verslag verwijzen we je graag naar de onderstaande link.
Klimaat Wenen

De beste reistijd voor Wenen is van mei tot en met september. Je hebt dan de grootste kans op lekker zonnig weer. In deze periode worden er veel buitenevenementen georganiseerd in Wenen.

Weersverwachting voor Wenen

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Wenen kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Wenen kun je terecht op de volgende websites:
Wenen in één dag
Wenen bezienswaardigheden top 10
Wenen tips
Wenen voor beginners