Aeropuerto del Manises (Valencia)

De luchthaven Aeropuerto del Manises, het vliegveld van Valencia, wordt ook wel Aeropuerto de Valencia genoemd. Het vliegveld ligt in de gemeente Manises, op ongeveer 10 kilometer ten westen van de stad Valencia aan de noordoostkust van Spanje. Valencia wordt steeds populairder als bestemming voor een citytrip. In 2015 vlogen ruim 5 miljoen mensen naar Valencia. De IATA luchthavencode van Valencia Airport is VLC.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2.30 uur
Afstand tot centrum stad: 10 km.

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Aeropuerto del Manises (Valencia):

KLM
KLM

Bestemmingen vanaf Aeropuerto del Manises (Valencia):

Valencia

Je kunt per bus, metro of taxi naar het centrum van Valencia of je hotel komen. Zowel metrolijn 3 (rood) als 5 (groen) verbinden het vliegveld met metrostation Xativa in het centrum. Tickets zijn verkrijgbaar bij de kaartautomaten en kosten € 3,90 voor een enkele reis. Met de bus (lijn 150) kun je ook naar het centrum. De bus rijdt elk half uur en de rit met enkele stops duurt 40 minuten en kost € 1,50.

Wil je per taxi naar het centrum dan betaal je daar ongeveer €25,- voor en word je in ongeveer 20 minuten op je bestemming voor de deur afgezet. Uiteraard kun je op het vliegveld van Valencia ook een auto huren bij diverse autoverhuurbedrijven.