Valencia, Spanje

Valencia

Valencia

Er zijn veel goede redenen om een stedentrip naar ´booming´ Valencia te maken. Valencia is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt aan de Costa del Azahar. De stad heeft strand, zon (meer dan 300 dagen per jaar!), veel leuke winkeltjes en legio (tapas)restaurants. Het is de stad waar de paella vandaan komt en waar, zelfs in de winter, de temperatuur zelden onder de 16 graden komt.

Het oude, historische centrum van Valencia heeft behalve gezellige restaurantjes en levendige barretjes, veel bezienswaardigheden, musea en mooie architectuur. Een groter contrast met de ultramoderne architectuur van de Stad van de Kunst en Wetenschappen, in een voormalig haven- en industriegebied in het zuidoosten van Valencia, bestaat haast niet.

Valencianen houden van feesten. Hét feest van Valencia, Las Fallas is één van de grootste feesten van Spanje. Lange optochten met grote papiermaché poppen, feestende en dansende Valencianen bepalen tijdens Las Fallas het straatbeeld. Het feest eindigt met het in brand steken van de poppen en een imposant vuurwerk.

Valencia in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Valencia

Op Aeropuerto del Manises (Valencia):

KLM
KLM

Luchthavens bij Valencia

 • Aeropuerto del Manises (Valencia)

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2.30 uur
  Afstand tot centrum stad: 10 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Je kunt per bus, metro of taxi naar het centrum van Valencia of je hotel komen. Zowel metrolijn 3 (rood) als 5 (groen) verbinden het vliegveld met metrostation Xativa in het centrum. Tickets zijn verkrijgbaar bij de kaartautomaten en kosten € 3,90 voor een enkele reis. Met de bus (lijn 150) kun je ook naar het centrum. De bus rijdt elk half uur en de rit met enkele stops duurt 40 minuten en kost € 1,50.

Reisperiode & klimaat

De periode mei tot en met september is de beste reistijd voor een stedentrip naar Valencia. Je mag je dan verheugen op grotendeels zomerse omstandigheden met temperaturen die veelal tussen de 23 en 33 graden liggen. Juli en augustus zijn de warmste maanden in Valencia. Tropische waardes van 30 graden of iets hoger zijn dan vrij normaal. In de stad is de gevoelstemperatuur dan vrij hoog. Op het strand van Valencia is het dan beter uit te houden.

Weersverwachting voor Valencia

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Valencia kunt kopen

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Valencia kun je terecht op de volgende websites:
Valencia in 1 dag
Valencia voor beginners
Valencia top 10
Valencia tips
bijzondere plaatsen in Valencia
waar overnachten in Valencia