Vervoer in Valencia

Valencia is een ideale stad om te voet te verkennen, maar omdat er zoveel te zien is en het vooral ´s zomers ook best warm kan worden, kunnen we ons voorstellen dat je soms liever even de metro of de bus neemt.

Bus Turistic
Bus Turistic is een uitstekende manier om Valencia te verkennen: er zijn 5 haltes vanwaar je de belangrijkste monumenten van de stad gemakkelijk te voet kan bereiken. Een kaartje is 24 uur geldig en je stapt op en af als je wilt.

Valencia Card
Met deze kaart mag je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer (metro, bus en tram in zone A) en krijg je tot 50% korting in musea, restaurants en winkels in Valencia. Vooral handig wanneer je veel musea wilt bezoeken, al zitten het voordeel vooral in het gebruiksgemak. Meer informatie op de site van de Valencia Tourist Card.

Metro
Valencia heeft een uitgebreid metronetwerk, waarmee je je snel en efficient door de stad kunt verplaatsen. Een enkeltje kost € 1,50 en een 10 rittenkaart €7,20. Meer informatie op de website van MetroValencia.

Taxi
De taxi´s in Valencia zijn voor Nederlandse begrippen goedkoop en er rijden er genoeg rond. Allemaal hebben ze een meter. Heeft een taxi een brandend groen lichtje, dan is hij vrij en kun je hem aanhouden.

Fietsen
Fietsen kan prima in het platte Valencia en naast allerlei particuliere fietsverhuurbedrijfjes kunnen toeristen ook terecht bij het gemeentelijke fietsenplan Valenbisi. Een weekpas kost € 12,78 en het eerste half uur is gratis. Daarna kost de fietshuur 1,04 € per ieder half uur en 3,12 € voor ieder uur.

Fietstours
Een fietstour met gids langs de bezienswaardigheden van Valencia is een leuke manier om de Spaanse badplaatd te leren kennen. De tours langs de highlights en onbekende plekjes van Valencia duren gemiddeld 3 uur. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten. Je kunt een fietstocht in Valencia eenvoudig online boeken via Baja Bikes.