Eten & drinken in Valencia

Van luxe, trendy en hippe restaurants tot authentieke tapasbars met tl-verlichting, in Valencia is het allemaal mogelijk. Natuurlijk eet je in Valencia een echte paella valenciana en drink je er een horchata, een typisch drankje uit deze streek.

Horchata
Horchata, een melkachtig drankje gemaakt van chufas (aardamandelen), is erg populair en wordt vooral in het voorjaar en zomer veel gedronken. Je drinkt het bij een traditionele horchatería of bij een kraampje op straat. Een van de bekendste horchateria´s in Valencia is Santa Catalina.
Horchateria Santa Catalina
Plaza Santa Catalina 6, Valencia

Arribar Restaurant
Arribar is gevestigd in de haven van de American´s Cup en hier eet je rijst en visgerechten met een ´view´. Specialiteiten zijn hun diverse soorten paella’s, viskroketjes en de zeebaars in zeezout.
Restaurante Arribar
Marino Real Juan Carlos I , Valencia
€€

Churrería el Contraste
De lekkerste churros en porras in Valencia eet je bij familiebedrijf Churrería El Contraste. De foto´s op de muren vertellen de familiegeschiedenis van het bedrijf. Vooral in de ochtend en rond een uur of 6, dé momenten om churros te eten, is het hier flink druk. Mee nemen kan natuurlijk ook.
El Contraste
San Valero 12, Valencia

Sagardi
Neem plaats aan de lange bar of een van de hoge tafels van Taberna Sagardi, vraag om een bord en kies uit de ruim 80 pincho´s. Bewaar de stokjes, want deze worden tijdens het afrekenen geteld.
Sagardi
Calle San Vicente Mártir 6, Valencia 

La Pappardella
Een prima Italiaans restaurant in Valencia met een snelle vriendelijke bediening. Op de kaart vind je een groot aantal pastagerechten uit kok Vincenzo´s persoonlijke receptenboek. Natuurlijk ´al dente´ en soms met een twist, zoals wodka of rode curry. Een prima plek na een bezoek aan het IVAM of vóór het stappen tijdens een avondje uit in de wijk El Carmen.
La Pappardella
Calle Bordadores 5 , Valencia

Café Madrid
Hét adres in Valencia voor een ´Agua de Valencia´, de locale cocktail van o.a. vers sinaasappelsap, vodka en cava. Je drinkt dit drankje hier in een ambiance van antieke meubels en lampen en vergane glorie.
Calle de la Abadía de San Martín 10, Valencia