Winkelen in Valencia

Het leuke van een stedentrip naar Valencia is dat je er behalve lui aan het strand liggen en lekker eten, ook goed kunt winkelen. Je vind er natuurlijk alle bekende Spaanse ketens, zoals Zara, Mango en Bershka, die in hun thuisland nóg goedkoper zijn dan in Nederland, maar ook genoeg kleine boetiekjes en delicatessenwinkeltjes.

Calle Colón
Calle Colón is de belangrijkste winkelstraat van Valencia. Hier vind je behalve warenhuizen en ketens, ook de winkels van Spaanse ontwerpers zoals Garcia, Alfredo Dominguez en Armand Bassi.

El Saler
Na een bezoek aan de  Stad van Kunst en Wetenschap in Valencia kun je nog even langs het winkelcentrum El Saler. Alle bekende (kleding)winkels zijn hier te vinden. Op de bovenste verdieping is een foodcourt met allerlei betaalbare restaurantjes. El Saler is geopend tot 22:00 uur.
Centro Comercial El Saler
Av del Proferor Lopez Piñero 16, Valencia

El Carmen
De oude wijk El Carmen is tegenwoordig helemaal hot in Valencia. Je vindt hier allerlei kleine, alternatieve boetiekjes en winkeltjes met kleding of vintage, zoals La moda me Incomoda in Calle Cordellats.

Plaza Redonda
Dit ronde pleintje is in de 19e eeuw ontworpen door Salvador Escrig Melchor en wordt omringd door huizen van 3 verdiepingen met balkons. In het midden staat een fontein. Op de begane grond vind je allerlei traditionele winkeltjes die voornamelijk keramiek en kant verkopen. Op zondag wordt er een openlucht markt gehouden.

Cosas de Chicas
Cosas de Chicas (spullen voor meisjes) is een gezellig kleurrijk winkeltje met leuke en hippe kleding, sieraden, tassen, riemen en meer. Zeker de moeite waard om even naar binnen te lopen.
Calle Conde Altea 3, Valencia

La Despensa de la Reina
Olijfolie, jams, koekjes of honing, bij delicatessenwinkel La Denspensa de la Reina mag je het allemaal proeven. De kans is klein dat je de winkel verlaat zonder iets te kopen.
Plaza de Santa Catalina 2, Valencia

Majoses
Bij Majose´s “Pastelería Creativa” en tearoom worden mooie, originele en natuurlijk lekkere koekjes gebakken. Om mee te nemen of ter plekke op te eten bij een kopje thee.
Majoses
Calle San Vicente 48, Valencia

Markten
Elke wijk van Valencia heeft zijn eigen, overdekte versmarkt, waar je fruit, groenten, vlees en vis kunt kopen. Meestal vind je er ook een barretje waar je een biertje en een tapa kunt nuttigen. Leuk om je dagelijkse inkopen tussen de wijkbewoners te doen. Maar een bezoek aan de grote Mercado Central is een must do in Valencia!

Mercado Central
Mercado Central uit 1912 is met zijn 8000m2 de grootste overdekte markt van Europa! Zes dagen per week worden hier bij de ruim 400 kraampjes de lekkerste en meest verse spullen verkocht. Van fruit, tot versgebakken broden, van groenten tot verse vis. Een feest voor de zintuigen.
Mercado Central Valencia
Plaza de las Brujas

Mercado Colón
Deze markt is ontworpen door de modernistische architect Francisco Mora en je kunt er de stijl van Gaudí in vinden. Echt inkopen kun je er, op enkele kraampjes na, niet meer. Tegenwoordig geniet je er op een terrasje van een luxe hapje en een drankje.
Mercado Colon
Cirilo Amoros, 63 

Markt op de boulevard
Gedurende de zomermaanden is er elke dag van de week een kleine markt op de boulevard langs het strand. De markt start ter hoogte van hotel Las Arenas en je vindt er o.a. zonnebrillen, kleding, hebbedingetjes en nog veel meer. Leuk om na een dagje strand even overheen te lopen!