Gratis & goedkoop in Valencia

Een weekendje of weekje Valencia hoeft niet duur te zijn. Slenteren door de oude stad kost niets en de indrukwekkende moderne architectuur van de Ciudad de Artes y Ciencias is van buiten gratis te bewonderen. Ook het strand is gratis en bovendien kent Valencia genoeg mooie plekjes om te picknicken. Inkopen daarvoor doe je natuurlijk op de markt.

L’Umbracle
L´Umbracle is een park en boulevard in Valencia met palmbomen, planten en bloemen aangelegd op de parkeerplaats van la Ciudad de Artes y Ciencias. Vanuit dit park kun je de hele ciudad en haar bouwwerken overzien. Op de Art Promenade zijn wisselende beeldententoonstellingen te bewonderen en de Astronomische Tuin is een leuke tentoonstelling over alles wat met sterren kijken en astronomie te maken heeft.

Plaza Ayuntamiento
Plaza Ayuntamiento is het bekendste plein van Valencia. Aan het plein grenzen het gemeentehuis (Ayuntamiento) en het Palacio de Correos y Telégrafos (postkantoor). Beiden zijn interessant om eens binnen te lopen. Tussen de leuke bloemenstalletjes op het plein vind je genoeg bankjes om even te relaxen.

Dagje strand
Een dagje strand hoeft niet veel te kosten in Valencia. Met een handdoek, een fles water en wat te eten kun je prima de hele dag genieten van de zon en de zee.

Jardín de Turia
De Jardín de Turia is een groot stadspark in Valencia, gelegen in een voormalige rivierbedding van de Turia rivier. Na een overstroming in 1957, besloot de regering de rivier om te leiden en de ruimte voor iets anders te gebruiken. De Jardines de Turia hebben een lengte van zo’n negen kilometer en herbergen veel groen, fonteinen en enkele speeltuintjes. Je vindt de tuinen aan de oostzijde van de stad.

Stadstuinen
Een andere prima plek om te picknicken of even in het groen wat uit te rusten in Valencia zijn de Jardines Viveros, de stadstuinen. Er is een rosarium, een vijver met prachtige fonteinen en zwemmende zwanen. In de zomer worden er vaak concerten gegeven.
Calle de San Pío V

Musea
De meeste musea in Valencia zijn één dag in de week gratis toegankelijk, meestal is dit op zondag. Maar soms ook op zaterdagmiddag zoals bij het keramiekmuseum. Het Museo de las Bellas Artes is altijd gratis. Kijk voor meer informatie op de websites van de musea.

Uit eten
Uit eten hoeft in Valencia niet duur te zijn. Bij vrijwel ieder restaurant kun je een goedkoop lunchmenu krijgen. Wanneer je tapas gaat eten, kun je voor weinig geld van veel gerechtjes proeven. Met meerdere personen? Deel dan een paar raciones (grotere porties).