Bezienswaardigheden in Valencia

Valencia heeft behoorlijk wat bezienswaardigheden. De oudste wijk is El Carmen en is in cultureel en historisch opzicht interessant. Je vindt hier o.a. de kathedraal, de Mercado Central en het museum voor moderne kunst. Voor moderne architectuur, kunst en wetenschap ga je naar de beroemde Stad van Kunsten en Wetenschappen (La Ciudad de las Artes y las Ciencias).

Catedral de Santa Maria
De bouw van de kathedraal van Valencia duurde van 1252 tot 1485, waardoor er verschillende bouwstijlen zijn gebruikt, van romaans en gotisch tot barok. Zo is de oudste ingang van de kathedraal, de paleisdeur in Romaanse stijl uitgevoerd, de tweede ingang, de zg. aposteldeur, in Gotische stijl en de derde ingang in Barok stijl. Vanaf de klokkentoren, El Micalet uit 1381 heb je een prachtig uitzicht over de stad.
Plaza del Virgen

La Ciudad de las Artes y las Ciencias
De Ciudad de las Artes y Ciencias, oftewel de stad van kunsten en wetenschappen is een enorm complex van moderne architectuur, ontworpen door architect Santiago Calatrava. Het spectaculaire complex kun je soms zelfs al vanuit het vliegtuig zien liggen. Je vindt er o.a. het operahuis Palau des Arts, het Wetenschapsmuseum, een aquarium en een immense IMAX bioscoop.
CAC
Avenida Autopsta del Saler 1, Valencia

TIP: Fietstour langs highlights Valencia
Wil je op een leuke en ontspannen manier de bezienswaardigheden van Valencia ontdekken? Boek dan een fietstour met gids langs de highlights van de stad. In 3 uur tijd fiets je samen met de gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het park  in de voormalige rivierbedding van de Turia, Plaza de la Virgen, kathedraal, de Stad van Kunsten en Wetenschappen, het strand en nog veel meer. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten in Valenciaa.
Tip: Boek je fietstour door Valencia van tevoren online!

L´Oceanogràfic
Dit grote aquarium is onderdeel van de Stad van de Kunsten en Wetenschappen in Valencia en is ontworpen door Felix Candela. L´Ocenaogràfic is het grootste aquarium van Europa en er leven meer dan 40,000 zeedieren, waaronder haaien, walvissen, zeeleeuwen, krabben en natuurlijk duizenden gekleurde vissen. Loop in een tunnel tussen de haaien, bezoek het dolfinarium of eet in het onderwaterrestaurant. Niet goedkoop, maar wel een belevenis.
Oceanografic
Junta de Murs y Valls

Museo de las Bellas Artes
Het Museum van de Schone Kunsten in Valencia is één van de belangrijkste musea van Spanje. In het mooie, barokke gebouw kun je meer dan 2000 werken van oude meesters zoals Velazquez, Goya of van de Valenciaanse schilders Ribalta en Sorolla bekijken. Het museum heeft ook een collectie beeldhouwkunst en archeologische vondsten.
Museo de las Bellas Artes
C/ San Pío V 9, Valencia

Strand
Een bezoek aan Valencia is natuurlijk niet compleet zonder een (of twee) dagje(s) zon, zee en strand. Valencia beschikt over een uitgestrekt, schoon stadsstrand met fijn zand, genaamd La Malvarossa. Het strand ligt bij de jachthaven en heeft een boulevard met veel restaurants en barretjes; dé plek om een paella of verse vis te eten.

Museo Nacional de Cerámica
In het keramiekmuseum van Valencia kun je stukken bewonderen uit het stenen tijdperk tot aan keramiek van Picasso en hedendaagse kunstenaars. Het leuke van dit museum is dat niet alleen collectie keramiek interessant is, maar ook het gebouw. Het museum is namelijk gevestigd in een paleis waarvan je verschillende vertrekken kunt bekijken.
Museo Nacional de Ceramica
Calle Poeta Querol, 2

Teatro Principal
Het Teatro Principal stamt uit 1832 en werd ontworpen door architect en schilder Filippo Fontana. Het typische 19e eeuwse interieur met rode fluwelen stoeltjes is een mooie omgeving om een flamenco voorstelling bij te wonen.
Calle Barcas, 15

Museo Instituto Valenciano de Arte Moderno (IVAM)
Het IVAM, het Museum van Moderne kunst in Valencia is absoluut een bezoek waard. Het museum verzamelt sinds 1984 moderne en hedendaagse kunst. De collectie bestaat inmiddels uit meer dan 10.000 werken in verschillende stijlen zoals kubisme, surrealisme en Popart. De vaste collectie van het IVAM bestaat uit 4 gedeeltes: fotografie, nieuwe media en installaties, Popart en abstractie.
IVAM
Guillem de Castro, 118

La Lonja
La Lonja de la Seda is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur in Valencia en is niet voor niets uitgeroepen tot werelderfgoed van UNESCO. ´La Lonja´ werd in de 15e eeuw gebouwd als een beurs om de zijde, die destijds in Valencia werd geproduceerd, te verhandelen. Niet alleen de buitenkant is de moeite waard, ook het interieur is prachtig.
Plaza del Mercado, Valencia

Jardín botanico
De Jardín Botánico, de botanische tuin van Valencia, is een fijne plek om te genieten van o.a. cactussen, palmbomen, vleesetende planten en nog veel meer bloemen en groen. De tuin is tevens een opvangplek voor katten, die door de medewerkers van de botanische tuin worden gevoerd.
Calle Quart, 80, Valencia