Athens International Airport

De Internationale luchthaven van Athene opende in 2001 haar deuren. Het vliegveld ligt een stukje verder van de stad dan de oude luchthaven, maar heeft daardoor wel een aanzienlijk grotere capaciteit. De twee start- en landingsbanen van het internationale vliegveld van Athene verwerken jaarlijks tussen de 12 en 16 miljoen passagiers. Nederlanders staan in de toplijst van nationaliteiten die landen op Athene rond de tiende plaats. Ongeveer een derde van alle passagiers zijn afkomstig van een binnenlandse vlucht in Athene.

Naar Athene  vlieg je onder andere met KLM en Transavia. De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling biedt goedkope tickets aan met een overstap. KLM en Transavia vliegen rechtstreeks op Athene.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 3 uur en 15 minuten
Afstand tot centrum stad: ongeveer 30 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Athens International Airport:

KLM
KLM

Bestemmingen vanaf Athens International Airport:

Athene

De handigste manier om naar het centrum van Athene te reizen is met de metro. De blauwe metrolijn (lijn 3) rijdt onder andere naar de metrostations Monastiraki en Syntagma. Deze twee stations zijn voor de meeste toeristen de plekken waar ze uit moeten stappen richting hun accommodatie. Je kunt op deze twee metrostations ook overstappen op lijn M1 en lijn M3.
De taxi is een duurder alternatief, maar kan sneller zijn dan de metro omdat de taxi je rechtstreeks bij je eindbestemming afzet. Tijdens de spitsuren kan het erg druk zijn op de wegen in en rondom Athene waardoor het tijdsvoordeel al snel wegebt. Een taxirit kost je overdag ongeveer 35 tot 40 euro. Tijdens de nachtelijke uren ben je al snel vijftig euro kwijt.