Athene, Griekenland

athene2De Griekse stad Athene is onlosmakelijk verbonden aan een lange geschiedenis van onder andere oorlogen, geloofsovertuigingen, wetenschap, democratie en filosofie. In allerlei geschiedenisboeken zijn verhalen terug te vinden die zich in Athene hebben afgespeeld.
Vandaag de dag is hiervan gelukkig nog altijd veel zichtbaar. En omdat de stad Athene al vroeg in het verleden het centrum voor kunsten en filosofie was, heeft het veel beroemde inwoners gekend. Namen als Plato, Socrates, Sophocles en Pericles hadden hier hun oorsprong. Deze invloedrijke personen hebben duidelijk hun stempel gedrukt. Er wordt zelfs beweerd, dat onder andere deze personen de mogelijkheden hebben gecreëerd voor wat wij nu de westerse beschaving noemen. En ook de democratie vindt in Athene zijn oorsprong.

Wie de stad Athene bezoekt, zal daarom ook heel veel informatie ontvangen. Zeker de meest belangrijke episodes van Athene worden nog altijd in ere gehouden. Het heuvelige gebied rondom de oude citadel ‘de Akropolis’ is het populairste deel van de stad. Dit culturele erfgoed heeft een aantal bekende bouwwerken zoals het Parthenon, Erechtheion, Propylaea en de tempel van Athena Nike.

De inmiddels moderne stad Athene heeft behalve kunst en cultuur ook nog andere leuke belevenissen te bieden. Het uitgaansleven is er bijvoorbeeld ontzettend gezellig. De vele clubs en andere trendy uitgaansgelegenheden zijn dagelijks geopend tot in de kleine uurtjes. En ook het winkelen is een zeer aangename dagbesteding. In Ermou Street vind je een uitgebreid winkelaanbod voor echte fashionata.

Athene in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Athene

Op Athens International Airport:

KLM
KLM

Luchthavens bij Athene

 • Athens International Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 3 uur en 15 minuten
  Afstand tot centrum stad: ongeveer 30 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  De handigste manier om naar het centrum van Athene te reizen is met de metro. De blauwe metrolijn (lijn 3) rijdt onder andere naar de metrostations Monastiraki en Syntagma. Deze twee stations zijn voor de meeste toeristen de plekken waar ze uit moeten stappen richting hun accommodatie. Je kunt op deze twee metrostations ook overstappen op lijn M1 en lijn M3.
  De taxi is een duurder alternatief, maar kan sneller zijn dan de metro omdat de taxi je rechtstreeks bij je eindbestemming afzet. Tijdens de spitsuren kan het erg druk zijn op de wegen in en rondom Athene waardoor het tijdsvoordeel al snel wegebt. Een taxirit kost je overdag ongeveer 35 tot 40 euro. Tijdens de nachtelijke uren ben je al snel vijftig euro kwijt.

Reisperiode en klimaat

Met name tijdens de zomermaanden is het op sommige Griekse eilanden als Corfu, Zakynthos, Samos en Kos een stuk aangenamer dan in Athene. De ligging zorgt namelijk voor vrij weinig wind, zodat de temperatuur in de zomer vaak nog warmer aanvoelt dan wat de werkelijke temperatuur is. De meest aangename periode om de stad Athene en al zijn bezienswaardigheden te bezoeken is dan ook vooral in april, mei en juni. September en oktober worden na de zomer ook weer een stuk aangenamer met temperaturen van gemiddeld 20 tot 25 graden. Tijdens de wintermaanden is sneeuwval geen uitzondering. Desondanks loopt de temperatuur ook heel gemakkelijk weer op. Gemiddeldes tijdens de maanden december, januari en februari komen vaak uit op zo’n 5 of 6 graden boven nul.

Meer info: Klimaatinfo Athene

Weersverwachting voor Athene

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Athene kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Athene kun je terecht op de volgende websites:
Athene bezienswaardigheden top 10
Athene voor beginners
Athene tips
waar overnachten in Athene