Winkelen in Athene

Op verschillende plaatsen in Athene kun je goed winkelen. Het winkelaanbod is divers en de prijzen lopen uiteen. Goedkope spulletjes vindt je voornamelijk op de rommelmarkt van Monastiraki. Hier tref je behalve tweedehands goederen ook kruiden, sieraden, kunst en andere ambachten. Rondom dit gebied zijn allerlei kleine boetieks en souvenirswinkels te vinden. Andere bekende winkelstraten in de wijk Plaka zijn Adrianou Street en Pandrossou Street. Voor sieraden kun je vooral terecht in de wijk Kolonaki aan de Voukourestiou Street.
De meer modernere winkels tref je vooral bij de autovrije straten als Ermou Street, Voukourestiou, Panepistimiou en de chique Tsalkalof Street in de wijk Kolonaki. De Tsalkalof Street is vooral een plek waar de meer gefortuneerde personen hun designer waar kopen.
Heel veel grote winkelcentra zul in je in Athene niet treffen. Tot nu toe heb je er alleen Athens Heart, The Mall Athens en Attica. Het winkelcentrum Athens Heart ligt op het kruispunt Pireos Street en Chamosternas Street in het oude centrum van de stad. Het winkelcentrum Attica tref je aan Penepistimiou Street.
Athens Heart
Attica Mall
The Mall Athens

 

The Olive Tree Store
Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het is in deze winkel te koop en gemaakt van olijfbomen. Je treft er bijvoorbeeld een echte gitaar wat gemaakt is van een prachtige kwaliteit houtsoort afkomstig van een olijvenboom. Maar ook snijplanken, beelden, potten, schalen en zelfs glazen behoren tot de mogelijkheden.
The Olive Tree Store
67 Adrianou Street, Athene

Sandals4u|
Dit bijzondere winkeltje levert allerlei met de hand gemaakte sandalen op maat. Je kunt er kiezen uit dikke bandjes, dunne bandjes, stevige zool, zachte zool, met kralen, met bloemen etc. Alle sandalen worden gemaakt van echt leer. Sandals4u is te vinden in de wijk Plaka.
Sandals4u
88 Adrianou Street, Athene

Eleftheroudakis
Deze grootste en meest bekende boekhandel staat al enige tijd aan de top. Maar liefst acht verdiepingen zijn gevuld met de meest prachtige gebundelde werken. De Griekse boeken zijn voor ons niet echt geschikt, maar gelukkig is er een behoorlijk groot aanbod in vreemde talen waaronder Engels.
Eleftheroudakis
Panepistimiou 15, Athene