Eten & drinken in Athene

De gemiddelde Nederlander is niet vies van een lekkere Griekse maaltijd. Bekende termen op de Hollandse kaart zie je dan ook gelukkig met enige regelmatig terugkomen op de menukaart in Athene. Onder de ingredienten van een Griekse maaltijd bevinden zich vrijwel altijd olijfolie, oregano, paprika, tomaat, knoflook en feta. Bekende maaltijden zoals gyros, souvlaki, keftethes en bifteki zijn ook in Athene overal verkrijgbaar.
Als toetje eten de Grieken graag mierzoete gerechtjes zoals galaktoboureko, melomakarona, amygdalopita en baklava. De drankjes die er gedronken worden zijn te vergelijken met hier. Wijn, likeuren en bier als alcoholische versnaperingen en dan natuurlijk aangevuld met de beroemde anijsdrankje Ouzo en de Metaxa. Metaxa is een kruidig drankje met een combinatie tussen muscat wijn, een goede cognac en wat geheime kruiden.

Tou Psara
In de oude volkswijk Plaka is dit restaurant een waar begrip. De authentieke Griekse keuken zorgt ervoor dat de tafels dagelijks gevuld zijn en dat het terras op warme dagen snel vol loopt.
Tou Psara
Erechtheos 16, Athene
€€

Fresko Yogurt Bar
Voor een gezond tussendoortje moet je beslist een bezoek brengen aan de Fresko Yogert Bar. De klassieke Griekse Yoghurt is hier in verschillende varianten te verkrijgen. Zo kun je er yoghurt met verse aardbeien en amandelen bestellen of misschien heb je liever een variant met honing en noten? Waarschijnlijk kom je er vast nog eens terug.
Fresko Yogurt Bar
3 Dionysiou Areopagitou Street, Athene

Cave of Acropolis
In de karakteristieke wijk Plaka is dit gezellige Griekse restaurant gelegen. Op de kaart vindt je traditionele gerechten voor een zeer schappelijke prijs. Regelmatig is er live muziek en kun je op warme dagen genieten op het terras.
Cave of Acropolis
24 Trasilou, Athene
€€

Barley Cargo
Liefhebbers van een lekker biertje moeten zeker een bezoek brengen aan dit Griekse eetcafe. Naast een lekkere en eenvoudige maaltijd worden er namelijk ook Griekse biertjes geschonken.
Barley Cargo
Kolokotroni 6, Athene

My Plate
Snel en goed eten kun je bij My Plate. De maaltijden zijn vers en van goede kwaliteit. De inrichting is strak en modern. Je treft er vooral jong publiek en studenten. De gril en gyros gerechten zijn er erg populair.
My Plate
Persefonis 43, Athene
€€

Base Grill
Vlees liefhebbers zijn bij Base Grill op het juiste adres. Of het nu een stuk T bone steak is of een heerlijke rib eye, alles is er even goed. De grill kwaliteiten van de chef zijn dik in orde.
Base Grill
Konstantinoupoleos 64, Athene
€€