Gratis & goedkoop in Athene

Een wandeling door de oude wijk Plaka en ander historische stadsdelen in Athene hoeft per definitie niets te kosten. De stad heeft genoeg om te laten zien en te boeien. Daarnaast zijn er erg veel kunst en nijverheidszaken die waarschijnlijk je aandacht trekken. Ook een wandeling over één van de vele markten zijn een gezellige tijdsbesteding. En juist op deze markten kun je vaak voordelig van een lekkere maaltijd genieten. Breng maar eens een bezoek aan de Centrale Markt aan het Moastiraki plein.
Ook het uitzicht vanaf de Filopappou heuvel over de stad Athene is geheel kostenloos.
Het aanbod qua cultuur is in Athene echt wel te betalen. Sommige musea zijn zelfs helemaal gratis. We maken graag een kleine selectie.

Epigraphical Museum
Dit museum is gelegen op de begane grond van het Nationaal Archeologisch Museum. De elf kamers zijn gevuld met allerlei Griekse inscripties uit de geschiedenis. Verder is er een zuilenhal, enkele binnenplaatsen en een lobby. De toegang is gratis.
Tositsa Street 106, Athene

Museum of Greek Costume
In dit museum staat de Griekse cultuur centraal. Je maakt er kennis met de Griekse klederdracht, een collectie poppen en prachtige juwelen. De toegang is gratis.
Dimokritou 7, Athene

Benaki Museum
Elke donderdag is er gratis toegang tot dit kunstmuseum. In het Benaki Museum tref je voornamelijk Griekse kunstwerken uit de prehistorie tot aan de twintigste eeuw. Ook zijn er enkele historische erfstukken te bewonderen die afkomstig zijn van personen die een zeer belangrijke functie of op andere wijze hun aandeel voor Griekenland hebben vervuld.
Benakai Museum

Wisseling van de wacht
Een speciale elite groep ‘evzones’ van de presidentiële garde wisselt elk uur de wacht voor het Graf van de Onbekende Soldaat. Dit monument aan het Syntagma plein is een ode aan de onbekende overleden soldaten, mariniers en piloten die gedood zijn tijdens een oorlog.

Het Helleens Kindermuseum
Dit gratis toegankelijke museum is erg leuk om met kinderen te bezoeken. Er zijn allerlei opvoedkundige uitdagingen te ontdekken die veelal in teamverband uitgevoerd kunnen worden. Het museum wordt geleid door vrijwilligers.
14 Kydathineon Street, Athene