Bonn, Duitsland

Als voormalige hoofdstad van het Bondsrepubliek Duitsland heeft de stad Bonn in Noordrijn-Westfalen een belangrijke functie gediend. Ook behoord het tot één van de oudste steden van Duitsland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de stad Bonn heel wat klappen op moeten vangen. Veel gebouwen in de binnenstad werden gebombardeerd en er vielen vele doden. Tot 1999 werd het land geregeerd vanuit Bonn om vervolgens te worden opgevolgd door de sinds 1990 benoemde hoofdstad Berlijn. In dat jaar werd Duitsland namelijk weer herenigd na jaren verdeeld te zijn geweest tussen Oost- en West Duitsland en de strijd tussen de Duitse Democratische Republiek (DDR) en het Oostblok.

Tegenwoordig is de stad Bonn een bruisende stad met een lange geschiedenis. Met name de diversiteit van de stad en het culturele centrum zorgen voor vele toeristen die de stad graag bezoeken. De meeste aandacht gaat uit naar het geboortehuis van de componist Beethoven, alle avonturen rondom en op de Rijn en de vele boeiende musea die de stad te bieden heeft. Daarnaast kun je heerlijk eten in Bonn, genieten op één van de vele terrassen of het bezoeken van de zeer geslaagde festivals die er regelmatig georganiseerd worden. En met ruim dertig universiteiten en hoge scholen is er ook een zeer levendig uitgaansleven te ontdekken. Kortom, Bonn is een stad waar heden en verleden en jong en oud op bijzondere wijze samenkomen.

(C) kopfoto: Matthias Zepper via Wikipedia

 

Bonn in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Luchthavens bij Bonn

 • Köln Bonn Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur
  Afstand tot centrum stad: 16 kilometer tot het centrum van Keulen en 22 kilometer van het centrum van Bonn

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Dankzij het treinstation dat onder de terminals ligt reis je gemakkelijk per trein naar zowel Bonn als Keulen. Een andere optie is de bus. Er gaat een Airport Express-bus (lijn SB60) naar het treinstation van Bonn. Met buslijn 161 reis je naar Keulen. Met de taxi ben je in 20 tot 30 minuten in het centrum van Bonn of Keulen. Een taxirit kost je, afhankelijk van de drukte en afstand, ongeveer 30 tot 40 euro.

Reisperiode & klimaat

Het gematigde zeeklimaat zoals je die in Bonn kunt ervaren kenmerkt zich door niet al te grote temperatuurverschillen tussen de zomer en de winter. Natuurlijk mag je tijdens de zomermaanden temperaturen verwachten rond de vierentwintig graden en in december en januari zal dit rond het vriespunt liggen. Het biedt echter geen garantie. Soms zijn er duidelijke pieken te ondervinden waarbij de temperatuur behoorlijk op kan lopen. Plan daarom je verblijf goed en bekijk wat je allemaal wilt ondernemen. Check voor meer informatie omtrent het weer de onderstaande link.
Klimaat Bonn

Weersverwachting voor Bonn

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Bonn kunt kopen.

Meer informatie over Bonn

Voor meer informatie en tips over Bonn kun je terecht op de volgende websites:
Bonn bezienswaardigheden top 10
Bonn toerisme