Winkelen in Bonn

Mede dankzij de goed georganiseerde voetgangersgebieden is winkelen in de stad Bonn een echt feestje. Het aanbod is lekker divers, redelijk goed geconcentreerd en bovenal goed betaalbaar. De meest geliefde winkelstraten zijn de Bonngasse, de Poststraße, de Remigiusstraße, de Friedrichstraße en de Sternstraße. Daarnaast zijn er ook erg leuke en soms redelijk unieke winkels te vinden rondom de Markt, de Münsterplatz en in de vele kleine zijstraten. Aan de Marktplatz zijn tevens regelmatig markten te vinden met behalve verse groente ook andere koopwaar. Als verbinding tussen de Kaiserplatz, Wesselstraße en de Martinplatz is er tevens een winkelcentrum te vinden. In deze Kaiser Passage tref je onder andere modewinkels, design en bijpassende horeca zaken.

Kaiser Passage

In de stad Bonn zijn ook een aantal zaken te vinden met heerlijke lekkernijen. Breng maar eens een bezoek aan Dehly & de Sander. Hier worden taart en andere lekkernijen bijna verheven tot kunst.
Dehly & de Sander 
Thomas-Mann-Straße 41, Bonn

In een voormalig Art Deco bioscoop de Metropolitan is tegenwoordig een grote boekenwinkel te vinden. Over maar liefst vier verdiepingen zijn allerlei genres te ontdekken. Ook liefhebbers van Art Deco architectuur mogen deze boekenwinkel zeker niet vergeten te bezoeken. De oude details zijn namelijk prachtig bewaard gebleven. De voormalige bioscoop is gelegen aan het Marktplein ‘Marktplatz’ van Bonn.
Thalia Boekenwinkel
Markt 24, Bonn