Eten & drinken in Dubrovnik

Voor foodies valt er veel te genieten in Dubrovnik en uit eten gaan is niet duur. De keuken is simpel maar gevarieerd. De vis wordt dagelijks vers geleverd. Het wemelt in de oude stad van de restaurants, cafés en wijnbars. Kijk vooral verder dan de hoofdstraat. Daar is alles duurder dus ook de restaurants. En vraag ook altijd aan een inwoner wat een goed restaurant is want onder de eetgelegenheden is sprake van een snelle wisseling. De onderstaande restaurants hebben tot nu toe de wisseling van de wacht goed doorstaan.

Nautika en Dubravka
Wil je romantisch dineren in Dubrovnik op een prachtig terras met uitzicht op zee, de oude stadsmuur en Fort Lovrijenac? Dan is Nautika dé plek. Met hetzelfde uitzicht, op een heerlijk beschaduwd terras, maar voor minder geld, zit je bij restaurant Dubravka ook goed. Eén nadeel: de grote toeristenstromen strijken eerder neer bij Dubravka dan bij Nautika.
Restaurant Nautika
Brsalje 3, Dubrovnik
€€

Restaurant Dubravka 1836
Brsalje 1, Dubrovnik

Nishta
Het enige vegetarische restaurant in de oude stad van Dubrovnik wordt gerund door een Zwitsers echtpaar. Nishta serveert schotels met een Aziatische ‘touch’. Het is aan te raden van te voren te reserveren want het beschikt slechts over een paar tafels, zowel binnen als buiten.
Nishta Restaurant
Prijeko, Dubrovnik

Kopun
Dit gezellige restaurant met een typische Kroatische keuken ligt aan een van de mooiste pleinen van de oude stad, tegenover de St. Ignatius- of Jezuïetenkerk. Het is een perfect plek voor zowel lunch als diner. Er hangt een rustige, relaxte sfeer en vaak zitten jongeren op de muurtjes langs het plein te musiceren.
Restaurant Kopun
Poljana Rudera Boscovica 7, Dubrovnik

Oester & Sushi Bar Bota
Voor wie de voorkeur geeft aan een lichte maaltijd is Bar Bota een prima keus. De bar beschikt over een hip, intiem terras vlak achter de Kathedraal. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend.
Oyster & Sushi Bar Bota
Od Pustijerne BB, Dubrovnik
€€

Lady Pi Pi
Wil je al etend genieten van een geweldig uitzicht over de kleurrijke dakpannen van Dubrovnik met in de verte de zee, reserveer dan een tafel bij Lady Pi Pi. Het restaurant is hoog gelegen, binnen de noordelijke stadsmuur en heeft een fijn overdekt terras. Het eten wordt voor je neus gegrilld.
Lady Pi Pi
Antuninska 23 – Peline bb, Dubrovnik
€€