Dubrovnik, Kroatië

Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik ligt in het uiterste zuidpuntje van Kroatië aan de Adriatische kust. De stad houdt haar schoonheid verborgen achter een twee kilometer lange en soms wel zes meter brede muur.  Wie één van de drie eeuwenoude stadpoorten is gepasseerd wordt aangenaam verrast door de relaxte, elegante, mediterrane sfeer van Dubrovnik. Een autovrij centrum met een architectonisch schitterend uitgebalanceerde hoofdstraat, kleine achteraf steegjes, meer trappen dan een mens kan tellen, indrukwekkend cultureel erfgoed, ontelbare restaurantjes en gezellige terrassen.

Dubrovnik kent een lange geschiedenis die je meeneemt tot in de 7de eeuw en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Laat je verleiden. Beklim de oude muren, bezoek één van de vele interessante musea, prachtige kerken of stadpaleizen. Geniet van een hapje en een drankje, vlei je neer op een stadsstrandje en laat je betoveren door de kraakheldere en diepblauwe zee. Slenter langs de oude haven, pak een bootje naar Lokrum en geef je over aan het eilandgevoel of ga met de kabelbaan naar het hoogste punt van de berg Srd en laat het adembenemende uitzicht op je inwerken.

Dubrovnik in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Dubrovnik

Op Dubrovnik Airport:

Luchthavens bij Dubrovnik

 • Dubrovnik Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam:
  Afstand tot centrum stad: 20 km

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Dubrovnik Airport ligt zo’n 20 kilometer ten zuiden van Dubrovnik, even voorbij het toeristenplaatsje Cavtat.’s Zomers is het vliegveld geopend van 4.00 tot 21.00 uur en ’s winters van 5.00 tot 21.00 uur. Vanaf de luchthaven vertrekken bussen naar het centrum van Dubrovnik en andere bestemmingen. Transfers met busmaatschappij Atlas of met Autotrans kosten 40 kuna (rond de 5 euro).
  Het is ook mogelijk een taxi te huren. De prijs ligt tussen de 200 en 235 kuna, rond de 30 euro (afhankelijk van je bestemming in Dubrovnik). Reken op zo’n 35 tot 45 minuten aan rijtijd.

Reisperiode en klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Dubrovnik.

Weersverwachting voor Dubrovnik

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Dubrovnik en Kroatië kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Dubrovnik en Kroatië kun je terecht op de volgende websites:
Dubrovnik in één dag
Dubrovnik voor beginners
Dubrovnik bezienswaardigheden top 10
Dubrovnik tips