Hotels in Dubrovnik

Zoals in veel steden aan de Adriatische kust en de Middellandse Zee zijn veel hotels in Dubrovnik in de wintermaanden gesloten. De maanden juni tot september zijn het duurst. De meeste hotels bevinden zich buiten de oude stad, in één van de vier buitenwijken Pile, Ploce, Gruz en Lapad. Populair en vaak goedkoper is het huren van een kamer of appartement (een soba) bij particulieren. Ontbijt is niet inbegrepen. De prijzen variëren van 30 tot boven de 200 euro per nacht.

Pilar Appartement
Wil je een uniek uitzicht op Fort Lovrijenac, net buiten de Pile Poort in Dubrovnik, boek dan een appartement bij Pilar. Het is geschikt voor twee personen, heeft een klein tuintje aan de havenkant, een badkamer, kitchenette en twee losse bedden. Het appartement ligt in de oude joodse wijk. Een heerlijk buurtje om in te verblijven.
Pilar Appartement
Familie Kacic, Sv. Durda 14, Dubrovnik-Hrvatska
€€

Mia
In dezelfde buurt is ‘Mia’ actief. Zij verhuurt verschillende appartementen aan de Od Tabakarije, een authentieke omhoog en omlaag kronkelende kleurrijke straat vlak langs de haven en nabij het Fort Lovrijenac.
Apartments Mia
Od Tabakerije 21, Dubrovnik
€€

Appartement Jovic
Dit appartement, omringd door sinaasappelbomen, een moes-en bloementuin, ligt in de buitenwijk Gruz en maakt deel uit van een oud familiehuis,. Het is geschikt voor vier personen. Een parking is aanwezig. Gruz ligt op een half uurtje lopen van het centrum van Dubrovnik, maar heeft ook prima bus- en taxiverbindingen, een winkelcentrum en een supermarkt. De dagelijkse versmarkt ligt aan de haven.
Appartement Jovic
Andrije Hebranga 49, Dubrovnik
€€

Hotel Lero en Hotel Kamara
Op slechts 20 minuten lopen van het centrum van Dubrovnik (of 5 minuten met de bus), in Boninovo ten westen van de Pile Poort, ligt hotel Lero. Het hotel heeft een mooi buitenzwembad en de 155 kamers zijn een aantal jaren geleden volledig gerenoveerd. Naast Lero ligt hotel Kamara, in 2015 volledig gerenoveerd. Je krijgt hier ‘echt waar voor je geld’. De sfeer is vriendelijk en gastvrij.
Hotel Lero
Iva Vojnovica 14, Dubrovnik
€€

Hotel Kamara
Iva Vojnovica 14a, Dubrovnik
€€

Hotel Ivka
Aan de nieuwe haven, op een half uur loopafstand van de oude stad, maar met een prima busverbinding, ligt het eenvoudige hotel Ivka. Eenvoudig, maar als je niet van plan bent je dagen hier te slijten, een prima alternatief voor de duurdere hotels in de oude stad. Het hotel beschikt over ruime kamers, waarvan de meeste een balkon hebben, gratis wifi en een gratis parking.
Hotel Ivka
Ulica od Sv. Mihajla 21, Dubrovnik

Hotel More
Wil je een hotel direct aan zee? Dan zit je helaas wel in de hogere tot hoogste prijsklasse. Hotel More op Lapad, één van de vier buitenwijken van Dubrovnik, heeft bijvoorbeeld een drie verdiepingen tellende bar onder de grond met toegang tot een eigen strand. Het beschikt over 34 luxe kamers, een wellness en fitnesscentrum, restaurant en ook nog een eigen zwembad. Met het openbaar vervoer ben je in een klein half uur in het centrum van Dubrovnik. Qua prijs zit je nog niet aan de top.
Hotel More
Kardinale Stepinca 33, Dubrovnik
€€€

Hotel Stari Grad
Een ‘geheimtip’ in het oude centrum is Hotel Stari Grad, verstopt in een smalle zijstraat van de Stradun (de hoofdstraat van Dubrovnik). Het is een klein, luxe hotel, met slechts acht kamers, gevestigd in een 16de eeuws stadspaleis dat in 2013 geheel gerenoveerd is. Vanaf het dakterras heb je een onvergetelijk uitzicht over de oude stad en de zee.
Hotel Stari Grad
Od Sigurate 4,  Dubrovnik
€€€

Hotel Prijeko Palace
Aan de Prijeko, de voormalige winkelhoofdstraat van Dubrovnik – parallel aan de Stradun – en nu vooral bekend om zijn restaurants, ligt het Prijeko Palace. Een 15e eeuws stadspaleisje, schitterend verbouwd door een Nederlands echtpaar. Elke kamer heeft een eigen ‘kunst-thema’, het hotel heeft drie restaurants en een dakterras met prachtig uitzicht over de daken van de oude stad en de Adriatische zee.
Hotel Prijeko Palace
Prijeko 22, Dubrovnik
€€€