Gratis & goedkoop in Dubrovnik

Alle kerken in Dubrovnik zijn gratis te bezichtigen. De meeste stranden zijn gratis evenals de openbare stranden bij hotels. Flaneren en etalages kijken in de luxe winkelstraat Stradun is leuk en kost ook niets.

Park
Een ‘geheimtip’: loop vanuit de Pile Poort rechtdoor langs café Sesame en het bestuursgebouw van de universiteit van Dubrovnik (aan je linkerhand). Vervolgens kom je bij een lange trap naar boven en beland je in een schitterend, wat verwaarloosd, maar heerlijk koel en rustig park. Het Gradac is een perfect plek om de drukte van de stad even te ontvluchten. De door pijnbomen geflankeerde wandelpromenade geeft een prachtig zicht op de Adriatische zee.

Strand
Heb je nog puf loop dan voorbij de trap richting Lapad. De ‘geheimtip’ hier is Club Boninovo. Aan de zeekant kom je op een gegeven moment bij een hek dat toegang geeft tot een steile, kronkelende trap naar beneden. De moeite waard want eenmaal beneden beland je op een rotsstrandje van Club Boninovo. Heel relaxed, beetje jaren ’60 sfeertje, met een klein café.