Eten & drinken in Rhodos

Uit eten gaan is heel simpel in Rhodos. Er zijn zeker in de bekende badplaatsen meer dan voldoende restaurants met uiteenlopende gerechten op de kaart te vinden. Natuurlijk voeren de Griekse gerechten de boventoon. Heerlijke gyros, moussaka en keftedaki staan dan ook veelvuldig op de kaart. De Griekse keuken is een kruidige keuken. Men gebruikt veel kruiden als knoflook, salie, rozemarijn en oregano waarbij er een flinke scheut olijfolie hoort. Een ander typisch Grieks gerecht zijn de gevulde druivenbladeren. Wat erin zit kan verschillen van vegetarisch tot die gevuld zijn met gehakt en kruiden. Je moet het eens proberen.
De ‘echte’ Griekse restaurants zijn voornamelijk in de kleinere dorpen te vinden. Deze vaak simpel uitziende restaurants hanteren vaak oude gewoontes en nog oudere recepten. De prijs is hier vaak een stuk aantrekkelijker dan in de toeristische gebieden. Het bestellen is alleen niet altijd gemakkelijk, omdat de kaart veelal Griekse namen betreft zonder een goede vertaling. Maar vaak is daar met een beetje enthousiasme wel uit te komen.
Wijn wordt in Rhodos vrijwel alleen bij het diner gedronken. Er zijn wat lokale wijnen uit de streek van Líndos en Embona. Ook houden ze op het eiland Rhodos wel van een lekker zoet likeurtje en natuurlijk de Griekse Ouzo.

Kerasma
Dit familierestaurant draait al heel wat jaren mee. Altijd zijn ze weer op zoek naar nieuwe uitdagingen en verfrissende ideeën. De gerechten zijn toch typisch Grieks maar dan op een andere manier. De prijs ligt wel iets hoger, maar het niveau duidelijk ook. Restaurant Kerasma is in het noordwesten van de stad Rhodos gelegen.
Kerasma
George Leontos 4-6, Rhodos
€€€

Tamam
In het noordwesten van Rhodos is dit gezellige niet al te grote restaurant gelegen. De Griekse en andere mediterrane gerechten met zowel vlees als vis zijn van zeer goede kwaliteit. En ook de prijsverhouding is hier dik in orde.
Tamam
G. Leontos Street 1, Rhodos
€€

Kyma Beach Restaurant
In de prachtige omgeving van Líndos, aan het strand van Pefkí is dit zeer intieme restaurant te vinden. Kyma Beach Restaurant is direct aan het strand gelegen, wat zorgt voor indrukwekkende zonsondergangen. De smaakvolle inrichting en de goede maaltijden zijn een visitekaartje voor dit restaurant.
Kyma Beach Restaurant
Beach Road, Pefkí, Rhodos
€€€

Mimis Taverna
Iets ten zuiden van Faliráki is de plaats Afandou gelegen. Hier kun je lekker en betaalbaar eten bij Mimis Taverna. De keuken serveert simpele doch heerlijke gerechten uit de mediterrane keuken.
Mimis Taverna
Pernou 51, Afandou

Opera Steak House
Voor een lekker biefstukje of een ander gerecht van de gril, moet je zeker een bezoek brengen aan Opera Steak House. Elke avond weten vele bezoekers hun weg naar dit gezellige en zeer bijzonder uitziende restaurant te vinden.
Opera Steak House
Avenue Rhodos-Kallithea, Faliraki
€€