Vervoer in Rhodos

Het openbaar vervoer op het eiland Rhodos beperkt zich tot de bus, de taxi en veerdiensten. De wegen zijn overwegend goed begaanbaar en daarom is het huren van een eigen auto, scooter of motor zeker een aanbeveling waard. In en om Rhodos stad kan het verkeer enigszins chaotisch overkomen, maar daar tegenover is het op de rest van het eiland prima te doen.

De taxi’s op Rhodos zijn een stuk voordeliger dan bij ons. Spreek wel altijd van te voren een prijs af, zodat je niet voor verrassingen kunt komen te staan. Een rit ’s avonds wordt verhoogd met een toeslag. In Rhodos stad zijn er speciale taxistandplaatsen waar je altijd voldoende taxi’s treft. Houd er rekening mee dat de kans groot is dat je ’s avonds alleen maar taxi’s bij de taxistandplaatsen kunt krijgen. Op straat stoppen doen ze dan in principe niet.

Wanneer je per bus reist, kun je vanaf twee plaatsen in Rhodos stad de bus instappen. Vanaf het Rimini Plein vlakbij de Mandráki haven reis je bijvoorbeeld in iets meer dan een uur naar de plaats Líndos. Andere oostelijk gelegen plaatsen zijn hiervandaan uitstekend te bereiken. Wanneer je de westkant wilt bezoeken kun je terecht bij het busstation aan de Averof Street wat niet ver van het station aan het Rimini Plein ligt.

Busdienst 

Kaart Rhodos met busstation

Natuurlijk zijn er ook een aantal plaatsen op het eiland per boot bereikbaar. Vanaf de haven zijn er verschillende mogelijkheden. Ook het bezoeken van de omliggende plaatsen zoals Kos, Karpathos, Leros, Pireaus en Turkije.
Ferries Rhodos