Winkelen in Rhodos

Zeker in Rhodos stad kun je uitstekend winkelen. Er zijn leuke merknamen te vinden waaronder hele bekende zoals Diesel, Benetton, Zara en Sephora. De meest moderne winkels liggen in het nieuwe gedeelte van de stad. Binnen de oude stadsmuren tref je meer winkeltjes met authentieke Griekse producten en souvenirs. Het is niet ongebruikelijk dat de winkels tussen 13.00 en 17.00 gesloten zijn. Hier staat tegenover dat de winkels ’s avonds wel langer open zijn.

Liefhebbers van het bezoeken van markten kunnen op zaterdag en woensdag terecht tussen Rhodos-stad en het dorpje Kalithea. En op donderdag net even buiten het oude centrum van Rhodos-stad bij het voetbalstadion Diagoras Stadium. De markten beginnen vanwege de hitte vaak ’s morgens vroeg en duren gemiddeld tot ongeveer 13.00 uur.

Er zijn in Rhodos opvallend veel juweliers te vinden. De gouden en zilveren sieraden zijn bijzonder goed afgewerkt en de prijs is duidelijk een stuk lager dan bij ons. De winkels zijn dan ook een goed bezocht onderdeel in het centrum van de stad.