Jerez de la Frontera Airport

Het vliegveld van Jerez de la Frontera ligt 10 kilometer ten noordoosten van Jerez langs de snelweg naar Sevilla (A-4) in de provincie Cadiz. De hoofdstad Cadiz ligt op 44 kilometer van de luchthaven. De IATA-luchthavencode van Jerez Airport is XRY.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur en 45 minuten
Afstand tot centrum stad: 10 km.

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Jerez de la Frontera Airport:

Bestemmingen vanaf Jerez de la Frontera Airport:

Jerez de la Frontera

Buslijnen M-050 en M-052 rijden naar Jerez (reistijd 20 minuten) en Cádiz (1 uur). Je kunt ook met de trein (RENFE, lijn C-1), die rijdt in 10 minuten naar het centrum van Jerez de la Frontera. Een taxirit naar de stad duurt ongeveer een kwartier en kost ongeveer € 20,-. Voor een taxi naar Cadiz betaal je ongeveer 60 euro en de reistijd is 40 minuten.

Je kunt vanuit Nederland niet rechtstreeks naar Jerez de la Frontera vliegen. KLM en Air Berlin vliegen via Madrid. Ryanair vliegt via Barcelona naar Jerez de la Frontera. Transavia en Vueling vliegen naar Sevilla. Vanaf daar is het met de auto een uurtje rijden naar Jerez. Met de trein van Sevilla naar Jerez doe je er bijna twee uur over.

De luchthaven van Jeréz is gunstig gelegen ten opzichte van de Costa de la Luz, Gibraltar, Cadiz, Tarifa, Sevilla of zelfs voor de Costa del Sol, dat zich op slechts anderhalf uur rijden bevindt.