Jerez de la Frontera, Spanje

Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera is een prachtig gelegen stad aan de Costa de la Luz, ingeklemd tussen de bergen en de zee. De hoofdstad van de sherry is een magische plek, met prachtige wijnkathedralen en bodega’s en paarden die op flamenco-muziek dansen. Internationaal is de stad bekend geworden vanwege de jaarlijkse strijd om de overwinning in de 125 CC, 250 CC of Moto GP klasse.

Jerez is één van de grootste steden Andalusië. Tijdens de Moorse overheersing was het al een belangrijke plaats voor economische en intellectuele groei. Het erfgoed dat de Moren hebben nagelaten is ook vandaag de dag nog volop aanwezig in de stad. Zo doet de toren van de kathedraal wel erg aan een minaret denken. En wat denk je van al die fonteinen die de stad opsieren?

De bodem in en rondom Jerez de la Frontera is rijk en kalkhoudend. Dit in combinatie met de frisse winden en warme temperatuur, zorgt ervoor dat de drie druivensoorten die voor sherry worden gebruikt (Palomino, Pedro Ximénez en Moscatel) het fantastisch doen. Tientallen prestigieuze wijnfamilies openen de bodegadeuren graag voor bezoekers en geven je daardoor de kans meer te leren over hoe de sherry’s gemaakt worden.

De inwoners van Jerez, de zogenoemde Jerezanos, zijn erg trots op hun woonplaats en maken je vol enthousiasme deelgenoot van al dat moois dat de stad te bieden heeft. Behalve cultuur en entertainment, is er op culinair gebied ook veel te beleven in Jerez. Vooral wie van tapas houdt!

Jerez de la Frontera in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Jerez de la Frontera

Op Jerez de la Frontera Airport:

Luchthavens bij Jerez de la Frontera

 • Jerez de la Frontera Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur en 45 minuten
  Afstand tot centrum stad: 10 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Buslijnen M-050 en M-052 rijden naar Jerez (reistijd 20 minuten) en Cádiz (1 uur). Je kunt ook met de trein (RENFE, lijn C-1), die rijdt in 10 minuten naar het centrum van Jerez de la Frontera. Een taxirit naar de stad duurt ongeveer een kwartier en kost ongeveer € 20,-. Voor een taxi naar Cadiz betaal je ongeveer 60 euro en de reistijd is 40 minuten.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Jerez.

Weersverwachting voor Jerez de la Frontera

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Jerez de la Frontera kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Jerez de la Frontera kun je terecht op de volgende websites: