Vervoer in Jerez de la Frontera

Als je een centraal gelegen hotel uitkiest in Jerez de la Frontera, dan heb je om de stad te bekijken eigenlijk geen voertuig nodig. Bijna alle bezienswaardigheden van Jerez liggen op loopafstand van elkaar.

Tram
In de toekomst krijgt Jerez een tram. Er is best veel verkeer in Jerez en daarom wil de gemeente een tramlijn bouwen. Momenteel worden de plannen hiervoor gemaakt.

Trein
Met de hogesnelheidstrein kun je Madrid vanuit Jerez bereiken in vier uur tijd en Sevilla binnen een uur. Ook sta je binnen korte tijd in steden als Ciudad Real, Córdoba en Cádiz. Met de cercanía (regionale treinen) kun je nabijgelegen dorpen en stadjes bereiken.
Plaza de la Estación s/n

Auto
Je rijdt Jerez binnen via de snelweg AP-4 of N-IV als je vanuit het noorden komt. Kom je vanuit het zuiden, dan bereik je de stad via de A-381. Vanuit Arcos de la Frontera bereik je Jerez via de A-382. Vanaf 8 euro per dag kun je een auto huren in Jerez.

Bus
In Jerez doorkruisen maar liefst 16 lijnbussen de stad. Een enkeltje met de stadsbus kost € 1,10. Op de website van het openbaar vervoer kun je meer informatie vinden over busroutes en tijden.

Fietsen
De fiets is een handig vervoersmiddel voor als je wat meer van de omgeving wilt zien, of als je hotel iets verder uit het centrum is gelegen. Er zijn in Jerez verschillende bedrijven waar je een fiets kan huren.

BIWI
Je kunt je afvragen of de combinatie wijn en fiets wel handig is, maar als Nederlanders zijn wij natuurlijk wel wat gewend. Bij BIWI kun je fietsen huren. Maar leuker is het boeken van een (wijn)fietstour waarbij je in twee uur de mooiste highlights van de stad bekijkt en diverse wijnbarretjes aandoet.
Bike and Wine
Calle Santo Domingo 6, Jerez