Lyon Saint Exupéry Airport

Lyon Airport ligt 25 kilometer ten oosten van Lyon in bij het plaatsje Colombier-Saugnieu. De luchthaven heet voluit Lyon-Saint Exupéry Airport, vernoemd naar de Franse luchtvaartpionier en schrijver Antoine de Saint-Exupéry. Het vliegveld bij Lyon is de vierde luchthaven van Frankrijk. De IATA-luchthavencode van de luchthaven is LYS.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur 15 minuten
Afstand tot centrum stad: 25 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Bestemmingen vanaf Lyon Saint Exupéry Airport:

Lyon

De Rhônexpress is een tram-metro-service tussen het vliegveld van Lyon en het centraal station Lyon Part-Dieu. De reistijd is 30 minuten. Onderweg kun je overstappen op de metro als je naar andere delen van Lyon wil. Tickets kosten € 16 voor een enkele reis en € 27 voor een retour. De Rhônexpress vertrekt iedere 15 minuten bij het vliegveld. Een taxirit van het vliegveld naar het centraal station van Lyon kost tussen de € 45 en € 55.

De luchthaven van Lyon biedt verschillende mogelijkheden om een auto te huren, zodat je alle mooie plekjes in de omgeving van Lyon en in de regio Rhone-Alpes kunt verkennen. Er zijn balies van o.a. Avis, Europcar, Sixt en Hertz.