Lyon, Frankrijk

Lyon

Lyon

Lyon ligt in het oosten van Frankrijk, in het departement Rhône. Het is één van de grootste steden van het land, maar geen voor de hand liggende bestemming voor een stedentrip. Kenners weten echter dat Lyon een bezoek meer dan waard is. De stad is groot genoeg om er een lang weekend door te brengen; je komt tijd tekort om alle bezienswaardigheden te bezichtigen!

Lyon heeft een geschiedenis die meer dan 20 eeuwen terug gaat. Opgericht door de Romeinse keizer Augustus in 1BC als de hoofdstad van de Galliërs, was de ligging aan de samenvloeiing van de Rhône en de Saône rivieren ideaal voor de handel. Maar al sinds de Middeleeuwen wordt Lyon vooral beschouwd als de Franse hoofdstad van de gastronomie. Vandaag de dag zie je er nog steeds een indrukwekkende aantal restaurants, variërend van de beroemde bouchons (typisch lokale eetgelegenheden) tot met Michelin-ster bekroonde etablissementen. Lyon is niet voor niets de thuisbasis van de internationaal vermaarde chef-kok Paul Bocuse en zijn beroemde restaurants.

Voor lekkerbekken is dit dus echt the place to be – en je vele rondzwervingen door het prachtige oude stadscentrum, beschermd door UNESCO, zullen je honger goed opwekken. Slenteren langs de bezienswaardigheden en attracties van Lyon is net een reis door de tijd. Bovendien heeft de stad musea die je nergens anders in de wereld tegenkomt, zoals het Lumière Instituut. Een unieke bestemming dus voor een citytrip, het ontdekken waard!

Lyon in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Lyon

Binnenkort zullen de vliegtuigmaatschappijen beschikbaar zijn.

Luchthavens bij Lyon

 • Lyon Saint Exupéry Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur 15 minuten
  Afstand tot centrum stad: 25 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  De Rhônexpress is een tram-metro-service tussen het vliegveld van Lyon en het centraal station Lyon Part-Dieu. De reistijd is 30 minuten. Onderweg kun je overstappen op de metro als je naar andere delen van Lyon wil. Tickets kosten € 16 voor een enkele reis en € 27 voor een retour. De Rhônexpress vertrekt iedere 15 minuten bij het vliegveld. Een taxirit van het vliegveld naar het centraal station van Lyon kost tussen de € 45 en € 55.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Lyon.

Weersverwachting voor Lyon

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Lyon kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Lyon kun je terecht op de volgende websites: