Chania International Airport

Chania International Airport ‘Ionnis Daskologiannis’ is het tweede vliegveld van Kreta. De IATA-code is CHQ. Het vliegveld ligt op zo’n veertien kilometer ten noordoosten van de stad Chania, een prachtige stad aan de noordkust van Kreta. Oorspronkelijk is Chania Airport een militair vliegveld. Sinds 1974 worden er ook internationale passagiersvluchten vanaf Chania onderhouden.

Jaarlijks heeft het vliegveld van Chania om en nabij de twee miljoen binnenkomende en vertrekkende passagiers. Chania wordt vooral gebruikt door toeristen die in het westen van Kreta verblijven, zoals in Chania zelf en in Agia Marina en Kissamos. Voor de toeristenplaatsen in het centrale en oostelijke deel van Kreta ligt Chania Airport te ver weg.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 3 uur en 25 minuten
Afstand tot centrum stad: ongeveer 14 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Chania International Airport:

Bestemmingen vanaf Chania International Airport:

Kreta

De bushalte ligt net buiten het vliegveld. Van hieruit kun je goedkoop naar de stad Chania reizen. Wil je verder reizen dan Chania dan zul je een aansluitende bus moeten nemen. Taxi's rijden in zo'n twintig minuten naar het centrum van Chania. Spreek voor de zekerheid vooraf een prijs af.