Oberhausen, Duitsland

De Duitse stad Oberhausen, welke pas in 1874 zijn stadsrechten verkreeg, ligt niet zo heel ver van de grens met Nederland. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 194 kilometer rijden, maar vanaf Venlo is het echter iets langer dan een half uurtje rijden. Oberhausen is daarom en uitstekende bestemming voor één of meerdere dagen winkelen, om cultuur te snuiven of gewoon te slenteren door de gezellige binnenstad. Kinderen vinden Oberhausen over het algemeen fantastisch. Je hebt er bijvoorbeeld Legoland en ook een fantastisch Sea Life Aquarium.

De stad Oberhausen is gelegen in de provincie Noord-Rijnland-Westfalen en ligt niet ver van Düsseldorf vandaan. De industriële stad, die bekend staat om zijn staalfabrieken en mijnen is inmiddels ook gegroeid als toeristische bestemming. De stad telt ondertussen een aantal boeiende musea, leuke theaters, interessante architectuur en heel veel winkelmogelijkheden. Het merendeel van de modeliefhebbers weten hun weg inmiddels te vinden richting het winkelcentrum CentrO Oberhausen. Ook tijden de maand december is het hier vaak een drukte van belang. Rondom het winkelcentrum zijn dan namelijk heel veel sfeervolle kramen en chalets te vinden die in het teken staan van de jaarlijkse kerstmarkt. Maar ook het filmfestival ‘International Short Film Festival Oberhausen’ is jaarlijks terugkerend festijn waar grote belangstelling voor is.

Oberhausen in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode en klimaat

Het klimaat in Oberhausen verschilt niet zo heel veel met dat van ons. De zomers zijn over het algemeen erg aangenaam met gemiddelde temperaturen van tussen de twintig en vierentwintig graden. De winter is over het algemeen niet bijzonder koud, hoewel de temperatuur soms toch enkele graden onder het vriespunt gaat. De kans op sneeuw is daarom niet geheel uitgesloten.
Wanneer je de stad Oberhausen wilt bezoeken, is het raadzaam om de weersvoorspellingen in acht te nemen. Op de onderstaande link vind je uitstekende gemiddeldes qua temperatuur, neerslag en uren zon per dag.
Klimaat Oberhausen

Weersverwachting voor Oberhausen

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Oberhausen kunt kopen.

Meer informatie over Oberhausen

Voor meer informatie en tips over Oberhausen kun je terecht op de volgende websites:
Oberhausen informatie
Oberhausen tips
Oberhausen vakantienieuws
CentrO