Eten & drinken in Oberhausen

In het centrum van Oberhausen zijn leuke restaurants gelegen. Vooral rondom de Marktstraße, de Helmholtzstraße en in de buurt van de Friedensplatz is er keuze genoeg. Ook voor het bezoeken van een gezellige bar hoef je vaak niet zo ver te zoeken. De meest leuke en gezellige restaurants zijn echter te vinden rondom het winkelcentrum CentrO aan de boulevard. Het gebied wat beter bekend staat als Neue Mitte heeft uiteenlopende uitgaansgelegenheden, restaurants, clubs, bars en nog heel veel meer gezelligheid.
In het winkelcentrum zelf is een ‘foodcourt’ te vinden, waar je snel en voordelig een lekkere maaltijd kunt nuttigen. Verwacht hier echter geen romantische setting. Dan kun je namelijk beter aan de promenade zitten.

CentrO
Centroallee 1000, Oberhausen

Restaurant Teatro
Dit sfeervolle italiaanse restaurant is gelegen aan de promenade van CentrO, direct aan het water. Op de kaart tref je gerechten als gegrilde scampi, spaghetti carbonara en scaloppa alla mozzarella.
Restaurant Teatro
Promenade 19/21, Oberhausen
€€

Steakhaus La Pampa
Voor een goed stuk Argentijns vlees ben je van harte welkom aan de Goebenstraße 95. De heerlijke geuren van de barbecue zijn door het gehele restaurant op te snuiven. Naast het bekende vleesassortiment wordt er ook vis geserveerd. Wij zeggen vast, eet smakelijk.
Steakhaus La Pampa
Goebenstraße 95, Oberhausen
€€

Jamon Jamon
Zelfs voor Spaanse lekkernijen kun je in Oberhausen uitstekend uit de voeten. In restaurant Jamon Jamon kun je heerlijke tapas, spiesen met vlees of lekkere nagerechten bestellen. Ze kunnen je ook uitstekend de juiste wijn bij een gerecht aanbevelen.
Jamon Jamon
Marktstraße 189,  Oberhausen
€€

Restaurant International
De naam zegt het al, hier kun je prima eten met uiteenlopende voorkeuren. Op de kaart staan steakspecialiteiten, salades, soepen, stoofgerechten en enkele internationale specialiteiten.
Restaurant International
Helmholtzstraße 108, Oberhausen
€€