Madrid Barajas Airport

Luchthaven Madrid Barajas, ook wel Adolfo Suárez Madrid Barajas Airport genoemd, is het grootste vliegveld van Spanje met niet minder dan vier grote terminalgebouwen. Het vliegveld ligt op 15 kilometer ten noorden van het centrum van de stad. De luchthaven verwerkte in 2015 ruim 40 miljoen passagiers. De luchthavencode (IATA) van het vliegveld is MAD.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam:
Afstand tot centrum stad: 12 km.

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Madrid Barajas Airport:

KLM
KLM

Bestemmingen vanaf Madrid Barajas Airport:

Madrid

Van 06.00 tot 01.00 uur rijdt de metro (lijn 8) heen en weer tussen alle luchthaventerminals en de halte Nuevos Ministerios in het centrum. De reis duurt ongeveer 20 minuten en een kaartje kost € 5,- (inclusief luchthavenbelasting) . Buiten de metro uren is de expressbus die rijdt tussen het vliegveld en treinstation Atocha een optie. De rit duurt ongeveer 40 minuten en de bus vertrekt overdag elke 15 minuten en ´s nachts elke 35 minuten. Een kaartje kost € 5 en is te koop bij de chauffeur. Een taxirit naar het centrum duurt tussen de 20 en 40 minuten en kost rond de 30 euro plus €5,50 luchthaventoeslag.

Madrid Barjas Airport beschikt over drie metrohaltes, namelijk Aeropuerto T-4, Barajas en Aeropuerto T1-T2-T3. Lijn 8 (rose) verbindt deze haltes met alle delen van Madrid. Als je naar het centrum van Madrid (metrostation Sol) wilt moet je overstappen bij Nuevos Ministerios en Tribunal. Vanaf Terminal 4 is het ook mogelijk om met de trein (Renfe Cercanias) naar het centrum van Madrid te reizen, dagelijks van 06.00 uur tot 00.00 uur. De prijs van een ticket is € 2,60. In Terminal 1 en Terminal 4 vind je de balies van een groot aantal autoverhuur bedrijven, zoals Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt.