Madrid, Spanje

Madrid

Madrid

Madrid, de hoofdstad en tevens de grootste stad van Spanje, ligt precies in het midden van het land. Met ruim 3 miljoen inwoners mag Madrid zich met recht een heuse wereldstad noemen. De inwoners, Madrileños genaamd, zijn ontzettend trots op hun stad en terecht.

Verveling is in Madrid geen optie. Drie wereldberoemde musea en een indrukwekkend koninklijk paleis zijn slechts een paar van de bezienswaardigheden. Maar vraag de Madrilenen naar wat er zo bijzonder is aan hun stad, dan verwijzen ze naar de altijd blauwe lucht, het nachtleven en de ontelbaar veel barretjes en restaurantjes. Eten en genieten is belangrijk voor de Madrilenen en dat is te merken. Zo kun je op bijna iedere hoek van de straat de hele dag door de lekkerste tapas eten in een bar, in een restaurant of op een markt. De straten van Madrid zijn nooit leeg, ook ´avonds niet: er is altijd nog tijd om een laatste wijntje of copa te drinken.

Wandelend over de mooie Paseo del Prado langs musea en paleizen, genietend van de zon in op een bankje in het park of nippend aan een tinto de verano tussen de druk pratende Madrilenen maak je kennis met het échte Madrid.

Madrid in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Madrid

Op Madrid Barajas Airport:

KLM
KLM

Luchthavens bij Madrid

 • Madrid Barajas Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam:
  Afstand tot centrum stad: 12 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Van 06.00 tot 01.00 uur rijdt de metro (lijn 8) heen en weer tussen alle luchthaventerminals en de halte Nuevos Ministerios in het centrum. De reis duurt ongeveer 20 minuten en een kaartje kost € 5,- (inclusief luchthavenbelasting) . Buiten de metro uren is de expressbus die rijdt tussen het vliegveld en treinstation Atocha een optie. De rit duurt ongeveer 40 minuten en de bus vertrekt overdag elke 15 minuten en ´s nachts elke 35 minuten. Een kaartje kost € 5 en is te koop bij de chauffeur. Een taxirit naar het centrum duurt tussen de 20 en 40 minuten en kost rond de 30 euro plus €5,50 luchthaventoeslag.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Madrid. Hier kun je ook de beste reistijd voor Madrid bekijken.

Weersverwachting voor Madrid

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Madrid kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Madrid kun je terecht op de volgende websites:
Madrid-Nu
Madrid voor beginners
Madrid top 10
Madrid tips
Madrid bezienswaardigheden
5x zien & doen in Madrid