Vervoer in Madrid

Madrid is een grote stad, maar de bezienswaardigheden in het centrum zijn goed te voet bereikbaar. Zo liggen de belangrijkste musea op loopafstand van elkaar. Is de afstand toch net te ver, dan biedt het uitgebreide metro- en busnetwerk uitkomst.

Metro
De metro is de snelste en gemakkelijkste manier om je door de stad te verplaatsen. Een sencillo (enkeltje) kost € 1,50. Ben je met twee of meer personen en/of van plan om vaker met de metro en de bus te reizen, koop dan een 10 viajes Metrobus (een 10-rittenkaart, die ook in de bus geldig is). Deze kun je voor meerdere personen afstempelen.

Hop-on Hop-off bus
Ben je voor een korte periode in Madrid en wil je op een effectieve manier langs zoveel mogelijk monumenten en bezienswaardigheden in de Spaanse hoofdstad? Dan is de hop-on hop-off bus een aanrader. Stap in en uit waar je maar wil en maak zo op een comfortabele manier kennis met de highlights van Madrid.
Tip: boek je tickets voor de hop-on hop-off bus in Madrid van te voren online!

Fietstours
Baja Bikes is een Nederlandse organisatie die fietstours organiseert door Madrid. De groepen worden begeleid door Nederlandstalige gidsen. De gids en de route zorgen ervoor dat je op een leuke en ontspannen manier de highlights van Madrid  bezoekt. De tours langs bezienswaardigheden en onbekende plekjes van Madrid duren gemiddeld 2,5 tot 3 uur.  In Madrid kun je kiezen tussen een highlights fietstour, tapas fietstour en Real Madrid fietstour.
Tip: boek je fietstour door Madrid van tevoren online!

Bus
Het is even uitzoeken hoe de bussen in Madrid precies rijden, maar je ziet natuurlijk veel meer van de stad dan wanneer je met de metro reist. Op de bussen staat het begin- en het eindpunt van de route aangegeven; alle tussenliggende haltes vind je bij de bushalte. Je gebruikt hetzelfde kaartje als voor de metro.

Taxi
De taxi´s in Madrid zijn voor Nederlandse begrippen goedkoop en er rijden er genoeg rond. Alle taxi´s zijn wit met een rode streep. Heeft een taxi een brandend groen lichtje, dan is hij vrij en kun je hem aanhouden.