Eten & drinken in Madrid

De Madrilenen eten veel buitenshuis, geen wonder dat Madrid zo veel restaurants en barretjes telt, waar je voor een redelijke prijs eigenlijk de hele dag door lekker en goed kunt eten. Zo kun je in ieder restaurant tijdens lunchtijd terecht voor een betaalbaar menu del dia.´s Avonds kun je ook in tapasbarretjes terecht voor een gezellige maaltijd. Bestel een paar raciones (grotere porties tapas) om te delen en drink er een goed glas wijn bij.

Olivia te Cuida
Dit leuke cafeetje vlakbij metrohalte Alonso Martínez is een prima plekje om de dag in Madrid te beginnen met een kopje koffie en een ontbijt. Neem plaats aan de grote tafel en bestel een tostada met huisgemaakte jam of, op zn Spaans, met olijfolie en gepureerde tomaat.

Olivia te Cuida
Calle Santa Teresa, 8

Café Comercial
Dit is één van de oudste café´s uit Madrid en de tijd lijkt hier een beetje te hebben stilgestaan. Neem plaats op de leren bankjes voor een kopje koffie of chocolademelk en bestel er een portie churros bij.

Café Comercial
Gloriete de Bilbao, 7

El Azul de Fúcar
Dit kleine restaurantje ligt een beetje verstopt in één van de stille straatjes in de wijk Huertas, maar je kunt hier heerlijk lunchen. Op de kaart staan o.a. lekkere soepen, salades en taarten en ook voor vegetariërs is er genoeg keuze.

El Azul de Fúcar
Calle Fúcar, 5

La Sal de Montálban
Bij dit restaurant eet je Spaanse gerechten zoals bijvoorbeeld rabo de toro (gestoofde stierenstaart) of migas (gebakken broodkruimels met stukjes ham en ei). Na het eten kun je nog een ommetje maken door het Retiro.

La Sal de Montálban
Calle Montálban, 3
€€

Taberneros
Bij Taberneros in het leuke Calle Santiago kun je goed eten, maar de wijnkaart is er minstens net zo goed. Laat je eens leiden door de wijnkaart en bestel daar dan wat raciones (grotere porties tapas) bij.

Restaurante Taberneros
Calle Santiago, 9
€€

El Tigre
El Tigre is een erg populair tentje en terecht. Je eet er erg lekkere tapas voor zeer vriendelijke prijzen. Porties zijn erg ruim en bovendien krijg je hier bij elk drankje een tapa. Na drie drankjes heb je eigenlijk al gegeten.

El Tigre
Calle Infantas, 30