Winkelen in Madrid

Natuurlijk wil je alle bezienswaardigheden van Madrid bezoeken en bekijken, maar een bezoek aan Madrid is niet compleet zonder een (middag)dagje shoppen. Aan mogelijkheden hiervoor geen gebrek: van hippe boutiques,  authentieke markten en delicatessenwinkeltjes tot luxe warenhuizen.

Barrio Salamanca
Is je budget onbeperkt, dan is het zonder twijfel heerlijk winkelen bij Prada, Loewe en Armani in Calle Serrano en de omringende straten van Barrio Salamanca. Zo niet, dan kun je natuurlijk nog altijd windowshoppen of mensen kijken. Ook leuk, maar gelukking vind je zij aan zij met de dure merken ook betaalbare winkelketens zoals Zara, Massimo Dutti of het warenhuis El Corte Inglés.

Calle Fuencarral
Calle Fuencarral loopt van de Gran Via, via Glorieta de Bilbao naar Glorieta de Quevedo en is één grote winkelstraat. Tot aan Glorieta de Bilbao een hippe winkelstraat, met bekende merken en een jong publiek, vanaf Glorieta de Bilbao een rustige buurtwinkelstraat, waar moeders met kinderen winkelen en er speeltuintjes zijn. geleden.

Alpargateria Casa Hernanz
Bij Alpargateria Casa Hernanz worden als sinds 1840 espadrilles gemaakt. Heel Madrid kent deze winkel en wanneer het zomer wordt kan het hier druk worden. De espadrilles zijn verkrijgbaar vanaf babymaatjes tot en met maat 50, en in meer 50 kleuren.

Alpargateria Casa Hernanz
Calle Toledo, 18

Callejón de Jorge Juan
Kleine gekleurde huisjes en veel planten vormen het decor van Callejón de Jorge Juan, één van de schattigste straatjes van Madrid. De winkeltjes hier zijn klein maar fijn, om het zo maar eens te zeggen. Hippe, Parijse merken zoals Isabel Marant, Vanessa Bruno en American Vintage, hebben hier hun boetiekjes geopend.

Princípe Pío
Winkelcentrum Príncipe Pío, gevestigd in een negentiende eeuws treinstation in Madrid mag zich met recht een shopping mall noemen. Je vindt er behalve winkels van alle grote merken, een foodcourt en een bioscoop. Een aanrader voor shopliefhebbers, zeker op een regenachtige dag.

Princípe Pío
Paseo de la Florida

Markten

Mercado San Miguel
Sinds 1916 wordt er in deze overdekte markt van ijzer en glas in het hart van het oude Madrid, vlees, vis en groenten verkocht. Eerst aan buurtbewoners, tegenwoordig vooral aan gourmets. Nóg leuker dan langs alle kraampjes lopen en culinaire souvenirtjes (van kaas tot wijn) inslaan, is het ter plekke opeten van al het lekkers.

Mercado San Miguel 
Plaza de San Miguel

Mercado del Libro
Het hele jaar door kun je tussen (antieke) boeken snuffelen op de mercado del libro, een rij van van houten boekenstalletjes in de Cuesta de Moyano. Je vindt er van alles: oude boeken, antieke boeken en ramsj. Bij kraam 15 worden boeken verkocht vanaf 1 euro.

Cuesta de Moyano

El Rastro
Madrid´s grote openlucht vlooienmarkt El Rastro wordt iedere zondagochtend gehouden. Voor koopjes ga je het beste heel vroeg op pad (vanaf 8 uur!). Volg vanaf metrohalte La Latina het lint van mensen en kraampjes met kleding, souvenirs, lederwaren, speelgoed en boeken. Na een rondje Rastro gaan de Madrilenen vervolgens tapas eten in La Latina en de hele dag blijft het in deze buurt dan nog erg gezellig.

Calle de la Ribera de Curtidore