Gratis & goedkoop in Madrid

Een weekendje Madrid hoeft niet duur te zijn. De meeste monumenten zijn gratis te bewonderen en ook het prachtige uitzicht op Plaza Cibeles in het donker is gratis, maar spectaculair. Het is meestal mooi en zonnig weer dus wandelen en picknicken kan bijna iedere dag en Madrid heeft er genoeg mooie plekjes voor.

Musea
De meeste musea in Madrid zijn één dag in de week gratis toegankelijk, meestal is dit op zondag. Maar soms ook nog de laatste paar uurtjes voor sluitingstijd, zoals bij het Prado en het Reina Sofía. Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

Parken
Madrid heeft veel parken en wanneer het mooi weer is (meestal) dan is het daar goed toeven. Je kunt er wandelen, fietsen of picknicken en ieder park heeft wel één of meerdere speeltuintjes voor de kinderen.

Uit eten
Uit eten hoeft in Madrid niet duur te zijn. Bij vrijwel ieder restaurant kun je goedkoop een lunchmenu krijgen. Wanneer je tapas gaat eten, kun je voor weinig geld van veel gerechtjes proeven. Met meerdere personen? Deel dan een paar raciones (grotere porties).

Gratis kunst
Madrid telt enorm veel culturele instellingen, fundaciones genoemd. Hier zijn vaak grote en belangrijke tentoonstellingen te bezichtigen en de toegang is er altijd gratis, zoals bijvoorbeeld in Fundación Mapfre of Caixaforum. Adres: Paseo de Recoletos, 23  en Paseo del Prado, 36.

Plaza Cibeles
Een van de mooiste plekjes in Madrid: het Plaza Cibeles. Prachtige paleizen omringen de fontein van de godin Cibeles. In het Palacio de Cibeles kun je gratis tentoonstellingen of de leeszaal bezoeken.´s Avonds is dit paleis sprookjesachtig verlicht.

Plaza de Cibeles

Naar de film
In La Casa Encendida is enorm veel te doen. Behalve gratis, leuke tentoonstellingen, zijn hier op zaterdag en zondag ook arthouse films in originele versie te zien. De prijs voor een kaartje is slechts € 3.

La Casa Encendida
Ronda de Valencia, 2

Zonsondergang
Genieten van de mooiste zonsondergang van Madrid, doe je bij de Templo de Debod. Deze Egyptische tempel ligt in het prachtige Parque de L´Oeste, waar je mooie uitzichten op de stad de bergen rond Madrid hebt.

Calle Ferraz, 1