Bezienswaardigheden in Madrid

In Madrid is enorm veel te zien en te doen. Natuurlijk bezoek je één van de drie grote en beroemde kunstmusea, maar ook de vele kleinere musea zijn zeker de moeite waard. Al wandelend door de stad passeer je moeiteloos de vele monumenten, van een historische stadspoort, tot een hypermoderne wolkenkrabber of het mythische voetbalstadion, waar voetbalclub Real Madrid zijn thuiswedstrijden speelt.

Bezoek topmusea met korting!
Madrid heeft drie van de belangrijkste musea ter wereld binnen een straal van één kilometer: Prado Museum, Museum Reina Sofia en Museum Thyssen-Bornemisza. Met de Madrid Art Walk Pass kun je ze alle drie bezoeken (op verschillende dagen) tegen een aantrekkelijke prijs (goedkoper dan losse kaartjes) en je hoeft niet inde wachtrij voor de kassa!
Bestel hier de Madrid Art Walk Pass.

Museo del Prado
Het Museo Nacional del Prado in Madrid is een museum waar je oog in oog staat met werken van grote meesters als El Greco, Goya en Velázquez. Trek voor een bezoek tenminste een hele ochtend of een middag uit. Om alles te kunnen zien, is een hele dag eigenlijk nog te kort, maar gelukkig heeft het het museum een paar routes uitgestippeld langs de belangrijkste meesterwerken.
Museo del Prado
Paseo del Prado

Tip: bestel tickets voor het Prado Museum van tevoren online!

Museo Reina Sofía
Het Museo Reina Sofia richt zich op het verzamelen van moderne en hedendaagse kunst. Het onbetwiste topstuk van het museum is het schilderij ´Guernica´ van Pablo Picasso, maar ook de liefhebbers van Salvador Dalí zullen zich hier vermaken. Het grote vierkante om een binnentuin aangelegd gebouw, stamt uit de 18e eeuw en was oorspronkelijk een ziekenhuis. De glazen liften die tegenwoordig langs de buitenkant van het gebouw omhoog en omlaag zoeven zijn indrukwekkend om te zien.
Museo Reina Sofía
c/ Santa Isabel, 52

Bezoek het stadion van Real Madrid!
Voetballiefhebbers mogen tijdens een trip naar Madrid een bezoek aan het wereldberoemde voetbalstadion van Real Madrid Stadion natuurlijk niet overslaan. Het stadion heet voluit Estadio Santiago Bernabéu en tijdens een tour door het indrukwekkende stadion kom je langs allerlei legendarische plaatsen.

Tip: koop je tickets voor de tour door het stadion van Real Madrid van tevoren online en ontloop de wachtrij!

TIP: Fietstour langs de highlights in Madrid
Wil je op een leuke en ontspannen manier de bezienswaardigheden van Madrid   ontdekken? Boek dan een fietstour met gids langs de highlights van de stad! In 3 uur tijd fiets je samen met de gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals  Plaza Mayor, Koninklijk Paleis, Prado Museum, Reina Sofia Museum, Retiro Park en nog veel meer. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten in Madrid.
Tip: Boek je fietstour door Madrid van tevoren online!

Museo Thyssen Bornemisza
Sinds 1993 is de collectie van Baron Thyssen-Bornemisza voor het publiek opengesteld in het achttiende eeuwse Palacio de Villahermosa. De vaste opstelling bestaat uit ruim 1000 kunstwerken en geeft een mooi overzicht van de geschiedenis van de Europese schilderkunst vanaf de Middeleeuwen tot aan de twintigste eeuw.
Museo Thyssen Bornemisza
Palacio de Villahermosa, Paseo del Prado, 8

Palacio Royal
Het koninklijke paleis staat op de plaats, waar vroeger een Moors Alcázar stond. Nadat Madrid hoofdstad van Spanje was geworden, maakte koning Felipe dit paleis tot het middelpunt van zijn hof. In 1734 verwoestte een brand een groot deel van het paleis en werd begonnen met de bouw van het huidige Palacio Royal. Het paleis beschikt over ruim 3000 vertrekken, waarvan er een aantal voor het publiek te bezoeken zijn, zoals de fraaie troonzaal.
Palacio Royal
Plaza de Oriënte

Plaza Mayor
Maar liefst 237 balkons kijken uit op het gezellig drukke plein in het oude centrum van Madrid. In de 18e eeuw werden hier niet alleen stierengevechten en theatervoorstellingen gehouden, maar ook executies voltrokken. Tegenwoordig staan er terrasjes (vraag eerst naar de prijs voor je bestelt!) en vertonen straatartiesten er hun kunsten.

Retiro Park
Midden in de stad en toch het gevoel van buiten. Met 15.000 bomen, een roeivijver, fonteinen en een groot aantal speeltuintjes is het Retiro park natuurlijk de perfecte plek om even aan het stadse gevoel te ontsnappen en te genieten van de zon en van het groen. Op de boulevard langs het meertje vind je straatartiesten, muzikanten en allerlei kraampjes.
Plaza de la Independencia (hoofdingang)

Puerta del Sol
Op Puerta del Sol in Madrid gaat de drukte 24/7 door, gadegeslagen door het verlichte reclamemannetje van Tio Pepe-sherry. Het gebouw met de klok, waarvan de 12 klokslagen op 31 december op de nationale tv het nieuwjaar inluiden kent iedere Spanjaard. Vanaf Sol loop je zo de drukke winkelstraten Calle Preciados in.

Meer bezienswaardigheden in Madrid:
Madrid bezienswaardigheden
Madrid musea
Madrid bezienswaardigheden top 10