Düsseldorf, Duitsland

Op een vrij korte afstand van Nederland in de deelstaat Noordrijn-Westfalen ligt de bruisende Duitse stad Düsseldorf. Als populaire stedentrip wordt Düsseldorf dan ook regelmatig bezocht voor een kort of gemiddeld verblijf. Er is namelijk genoeg te zien, te doen en te beleven. Zeker tijdens de wereldberoemde kerstmarkten, die vaak al in november beginnen, lopen de bezoekersaantallen snel op.

Het oude centrum van de stad ‘Altstadt’ is een gezellig centrum met daarin veel boeiende musea, leuke uitgaansgelegenheden en indrukwekkende gebouwen. De Medienhafen is een vrij nieuwe wijk aan de haven wat vooral bezocht wordt voor de hippe hotels en goede restaurants. En voor een heerlijk altbiertje of ander lekker bier kun je uitstekend terecht in één van de vele huisbrouwerijen die de stad rijk is. Winkelliefhebbers kunnen vervolgens hun hart ophalen in winkelstraten als Schadowßtrasse en Köningsallee en alle kleinere zijstraten die je vanzelf naar iets leuks leiden. Daarnaast heeft de stad Düsseldorf een aantal historische bezienswaardigheden voor wie wat meer op zoek is naar cultuur. De kasteeltoren ‘Schlossturm’ aan de Burgplatz en de oude Kreuzherrenkirche zijn hier een uitstekend voorbeeld van. Deze diversiteit van de stad zorgt voor een gezellig en boeiend verblijf waar je nog lang van kunt nagenieten. Een bezoek aan Düsseldorf is daarom zeker een aanbeveling waard.

Düsseldorf in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Düsseldorf

Op Düsseldorf International:

KLM
KLM

Luchthavens bij Düsseldorf

 • Düsseldorf International

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: minder dan één uur
  Afstand tot centrum stad: ongeveer 8 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Een handige manier om met het openbaar vervoer naar het centrum van Düsseldorf te reizen is per trein. Een volledig automatische monorail brengt je van de luchthaventerminal naar het treinstation dat 2,5 kilometer verderop ligt. Van daaruit reis je binnen 15 minuten naar Düsseldorf Hauptbahnhof. Je kunt ook met de S-lijn naar Düsseldorf reizen. Het station bevindt zich onder de terminal. Met de bus naar Düsseldorf kan ook, bijvoorbeeld met buslijn 721 die het vliegveld met het centrale treinstation verbindt.

Reisperiode en klimaat

Düsseldorf heeft een gematigd zeeklimaat wat voor voor niet al te grote pieken zorgt. De temperatuur is in de zomer vaak erg aangenaam en de winters zijn gemiddeld genomen niet al te guur. De kans op regen is wel vrijwel altijd aanwezig. De beste tijd om Düsseldorf te bezoeken is sterk afhankelijk van wat je er wilt gaan doen. Tijdens de zomermaanden worden er vaak leuke evenementen bezocht en tijdens november en december staat de kerstmarkt van Düsseldorf centraal. Voor meer informatie omtrent het weer, de temperatuur en gemiddeldes verwijzen wij je graag naar de onderstaande link.
Klimaat Düsseldorf

Weersverwachting voor Düsseldorf

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Düsseldorf kunt kopen.

Meer informatie over Düsseldorf

Voor meer informatie en tips over Düsseldorf kun je terecht op de volgende websites:
5x zien en doen in Düsseldorf
Düsseldorf voor beginners
Düsseldorf tips
Düsseldorf bezienswaardigheden top 10
bijzondere plaatsen in Düsseldorf