Bezienswaardigheden in Düsseldorf

De meest interessante bezienswaardigheden van Düsseldorf vind je in het stadsdeel Altstadt. Dit oude centrum van de stad, wat direct aan de rivier de Rijn ligt, is dan ook vaak het drukst bezocht. Met name rondom de Marktplatz en de Burgplatz is het een komen en gaan van mensen. In de directe omgeving kun je boeiende musea, brouwerijen, het rathaus en leuke evenementen bezoeken zoals het Düsseldorf Festival. Maar ook om te winkelen zit je in dit stadsdeel op de juiste plek. Elk jaar wordt de stad bezocht door modeliefhebbers die behalve de modebeurs Collection Premieren Düsseldorf CPD ook de binnenstad bezoeken. In combinatie met de verschillende bezienswaardigheden van de stad is Düsseldorf een meer dan uitstekende bestemming voor een korte weekendtrip.

Burgplatz
Vanuit deze markt in Düsseldorf zijn er verschillende leuke delen van de stad te bezoeken. De Burgplatz is het meest centrale deel en heel herkenbaar aan de kasteeltoren die vroeger onderdeel was van Slot Düsseldorf. Tegenwoordig is het Maritiem Museum hierin gevestigd. De Burgplatz is vaak druk bezocht om de verschillende festiviteiten als de Jazz Rally concerten, Altstadtherbst en de Rijnpromenade. Rondom de markt zijn gezellige horecagelegenheden te vinden met bijpassende terrassen. Een ander populaire markt is de Schadowplatz. Hier wordt elk jaar ook de kerstmarkt georganiseerd.

Kunstmuseum
De meest indrukwekkende musea van Düsseldorf zijn de kunstmusea K20, K21 en de Ständehaus. Deze drie musea werken samen onder de naam Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen. Verdeeld over drie locatie kun je prachtige werken bewonderen van onder andere Pablo Picasso, Andy Warhol, Robert Rauschenberg en Franz Marc.
Kunstsammlung

Rheinturm
De ruim tweehonderdveertig meter hoge Rheinturm is het symbool van de stad Düsseldorf. Behalve als televisie- en radio toren is de Rheinturm ook een uitkijktoren die tot ver in alle uithoeken de stad op de meest bijzondere wijze laat zien. Op ongeveer honderdzeventig meter is een ronddraaiend restaurant te bezoeken waar je onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van het waanzinnige uitzicht. De toren die al in 1979 werd gebouwd heeft een zeer speciale klok. Middels een lichtsculptuur wordt de tijd aangeduid. De bovenste groep lichten geven het uur aan, de tweede groep de minuten en de laatste groep de seconden. Hiermee worden digitale tijden weergegeven. Horst H. Baumann is verantwoordelijk voor dit bijzondere ontwerp.
Rheinturm Restaurant
Rheinturm 

Medienhafen
Eén van de meest sfeervolle plekken van Düsseldorf is gelegen in de haven. De Medienhafen is grotendeels vernieuwd en daarmee ook gemoderniseerd. De architectuur is er om te smullen. Het meest in het oog springend zijn de gedraaide bouwwerken van de hand van Frank Gehry. Deze prijswinnende architect uit Canada is mede verantwoordelijk voor andere opmerkelijke gebouwen als de Walt Disney Concert Hall in L.A., het Guggenheim Museum in Bilbao en het Dansende Huis in Praag wat ook wel bekend staat als ‘Fred & Ginger’, het dansende koppel. In de Medienhafen zijn verrassend leuke en gezellige restaurants te ontdekken, waar je zeker tijdens een diner kunt genieten van de meer dan prachtige omgeving.
Medienhafen

Lambertus Basiliek
Samen met de kasteeltoren aan de Burgplatz vormt de Lambertus Basiliek het oudste deel van de stad. Deze rooms-katholieke kerk met zijn scheve toren bepaald al sinds 1394 het stadsaanzicht vanaf de Rijn. In de kerk zijn allerlei kunstwerken uit de oudheid te bewonderen, zoals de tabernakel wat werd geschonken door hertog Wilhelm III omstreeks 1475.
Lambertus Basiliek 

Aquazoo Löbbecke Museum
Aan de Kaiserswerther Strasse is het aquarium van Düsseldorf gelegen. Wat ooit begon als het prive museum van apotheker Theodor Löbbecke is uitgemond in een volwaardige attractie voor jong en oud. In de aqua zoo kun je allerlei exotische diersoorten bewonderen en in de tropenhal zijn er allerlei reptielen, krokodillen en klauwaapjes van dichtbij te bewonderen. In het Löbbecke Museum is onder andere een insektarium gelegen met een indrukwekkende collectie.
Aquazoo Düsseldorf