Gratis & goedkoop in Düsseldorf

Met de aanschaf van de DüsseldorfCard maak je een uitstekend begin om de kosten tijdens je bezoek een beetje leuk te houden. De kaart is te koop bij het bureau voor toerisme, VVV kantoren, verschillende musea, hotels en bij de loketten van het openbaar vervoer. Je kunt met deze kaart namelijk onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer, je krijgt leuke kortingen of zelfs gratis toegang tot boeiende musea en andere attracties van de stad. Ook zijn er restaurants aangesloten waar je korting op de rekening ontvangt of een drankje van het huis krijgt aangeboden.
DüsseldorfCard

Wanneer je echt heel goedkoop wilt eten, kun je het beste de kantine ‘Casino Kräuterküche’ bezoeken van het overheidsgebouw ‘Ministerium für Umwelt und Naturschutz, Landwirtschaft und Verbraucherschutz’. Behalve het personeel mag je hier als burger ook gewoon aanschuiven. Voor minder dan tien euro kun je hier kiezen uit een aantal heerlijke verse gerechten die vooral biologische producten bevatten. De warme maaltijd is hier tijdens lunchuren verkrijgbaar. De stad Berlijn kent ook van dit soort overheidskantines die openbaar toegankelijk zijn.
Het adres van het Ministerium für Umwelt und Naturschutz, Landwirtschaft und Verbraucherschutz is Schwannstraße 3 te Düsseldorf.

Kerstmarkten van Düsseldorf
De prachtige kerstmarkten van Düsseldorf vormen jaarlijks terugkerend evenement dat gratis kan zijn. Je hoeft hier immers geen geld uit te geven om te genieten van de sfeer, de zang op diverse plekken en al het moois dat in de stalletjes verkocht wordt. De kerstmarkten van Düsseldorf beginnen in de laatste week van november en duren tot en met 23 december.
Kerstmarkten van Düsseldorf