Vervoer in Düsseldorf

Wanneer je ervoor kiest om per auto de stad Düsseldorf te bezoeken, moet je rekening houden met een gemiddelde reistijd van 2:30 uur vanuit Amsterdam. Qua kosten is het soms even puzzelen. Met de auto heb je natuurlijk de bijkomende parkeerkosten en je moet in het bezit zijn van een milieu sticker (Umweltplakette). Hiermee mag je dan de gebieden betreden die worden aangeduid met ‘umweltzone’. Een navigatiesysteem is in een stad als Düsseldorf geen overbodige luxe. De wegen zijn doorgaans druk en een tikje chaotisch. Het vinden van een parkeerplaats of garage is dan wel zo gemakkelijk met je navigatie. Om de kosten te besparen is het soms voordeliger om op straat te parkeeren dan in een 24-uurs parkeergarage.
Een prima ander alternatief is per trein. Je kunt namelijk uitstekend per trein reizen vanuit Amsterdam of Utrecht zonder over te moeten stappen. Dit kan voor veel rust en gemak zorgen, zeker wanneer je niet gewend bent om te moeten autorijden in een drukke stad.

Het netwerk omtrent het openbaar vervoer in Düsseldorf is uitstekend te noemen. De ondergrondse metro die aangeduid wordt met ‘U-Bahn’ brengt je in zeer korte tijd naar uiteenlopende bestemmingen. Boven de grond heb je mogelijkheden als de tram en debus. Deze routes worden aangeduid met ‘S-Bahn’. En dan kun je ook nog kiezen om te reizen per taxi of boot. Met de boot is natuurlijk wel heel bijzonder. Je kunt dan bijvoorbeeld vanaf de Burgplatz naar de Medienhafen afvaren en ondertussen krijg je dan een heel ander beeld vanaf het water op de stad Düsseldorf te zien.
Rondvaart Düsseldorf
Rondvaart Düsseldorf

Een taxi kun je vinden voor de daarvoor speciaal gecreëerde taxistandplaatsen. Deze zijn gelegen aan de Hauptbahnhof, Medienhafen en in Altstadt. Maar in veel gevallen kun je ze ook op straat aanhouden.

Om de kosten van het gebruik omtrent het openbaar vervoer een beetje betaalbaar te houden, is het raadzaam om de DüsseldorfCard ‘DC’ aan te schaffen. Hiermee reis je gratis in de stad met het openbaar vervoer en ontvang je leuke kortingen op de toegang tot boeiende musea en ander vertier.
DüsseldorfCard

Een kaartje voor het openbaar vervoer kun je ook gewoon los kopen in de daarvoor bestemde automaten, bij kiosken, bureau voor toerisme, centraal station en andere servicepunten. Een dagkaart kan natuurlijk ook een goede optie zijn.
Openbaar vervoer Düsseldorf