Copenhagen Airport

Copenhagen Airport Kastrup, tegenwoordig vaker kortweg aangeduid als Copenhagen Airport, is de internationale luchthaven van de Deense hoofdstad Kopenhagen. De IATA-code van het vliegveld is CPH. De ligging op het eiland Amanger op ongeveer acht kilometer ten zuiden van Kopenhagen zorgt ervoor dat de reistijd tot de stad vrij beperkt is. Wie naar de Zweedse stad Malmö moet reizen die kan ook op Kopenhagen vliegen. Vanaf het vliegveld is het slechts 24 kilometer rijden tot je de westelijke kant van het centrum van Malmö bereikt hebt.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 20 minuten
Afstand tot centrum stad: ongeveer 8 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Copenhagen Airport:

KLM
KLM

Bestemmingen vanaf Copenhagen Airport:

Kopenhagen

Bij de luchthaventerminal zijn volop taxi's beschikbaar. Een rit naar het centrum van Kopenhagen kost je omgerekend ongeveer 25 tot 30 euro. Gezien de relatief korte afstand een vrij hoog bedrag. Goedkoper is het om met de trein naar Kopenhagen te gaan. Deze 13 minuten durende rit kost je ongeveer vijf euro voor een enkele rit. Een optie die ongeveer net zo snel en goedkoop is, is om per metro naar het centrum te reizen. Vanuit terminal 3 kun je direct naar het centrum reizen met de gele lijn (M2).

Wie een auto wil huren die kan terecht bij de balies van autoverhuurders in terminal 1 en 3. Houd er rekening mee dat parkeren in het centrum van Kopenhagen niet goedkoop is.