Samos Aristarchos Airport

Samos International Airport, ook vaak Samos Aristarchos Airport genoemd, is een kleine luchthaven gelegen aan de zuidkant van het Griekse eiland Samos. Het vliegveld ligt op enkele kilometers van het plaatsje Pythagorion. Samos Stad ligt op ongeveer vijftien kilometer rijden.. De reistijd tot Samos-Stad bedraagt ongeveer 25-30 minuten. Samos International Airport is een vrij klein vliegveld. Het heeft slechts één start- en landingsbaan, die vrij kort is. Dit geeft de piloten weinig marge voor fouten. Het terminalgebouw is ook vrij compact, wat ervoor zorgt dat je niet zoveel tijd nodig hebt om na aankomst naar de uitgang te komen.

Vakantievluchten naar Samos vinden alleen maar in het zomerseizoen plaats. In de wintermaanden is er alleen vliegverkeer tussen Samos en een aantal Griekse luchthavens zoals Athene, Thessaloniki en Rhodos.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 3 uur en 25 minuten
Afstand tot centrum stad: 5 kilometer naar Pythagorion

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Samos Aristarchos Airport:

Bestemmingen vanaf Samos Aristarchos Airport:

Samos

De meeste toeristen die landen op Samos Aristarchos reizen verder met vervoer dat door de touroperator geregeld is. Voor wie op eigen houtje reist zijn er drie opties: een auto huren, een taxi nemen (ongeveer 25-30 euro naar Samos-Stad) of de bus nemen. De bushalte ligt een paar honderd meter van de aankomsthal en brengt je naar Samos-Stad, Pythagorion en een aantal andere dorpen.